17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Ramazan öncesi denetimler arttı

Düzce'de yaklaşan Ramazan ayı öncesi vatandaşların sağlıklı ürünler tüketebilmesi için Tarım İl Müdürlüğü ve Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri denetimlere başladı.

Ekipler, ilk olarak kasapları denetledi.
Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte artış gösteren alışveriş trafiği, Düzce Tarım İl Müdürlüğü ve Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerini harekete geçirdi.

Tarım İl Müdür Vekili Ayhan Ünal ve Zabıta Müdürü İlyas Danış'ın da katıldığı denetimlerde, vatandaşlarım sağlıklı ürün alıp tüketebilmesi için ilk etapta kent merkezinde faaliyet gösteren 35 kasap kontrol edildi. Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri, satılan etler üzerinde sıcaklık, damga gibi konular hakkında denetimler yaparken, zabıta ekipleri etlerin dışarıda asılı olup olmadığı, işyeri ruhsatları ve işçilerin temizliği konularında denetimler yaptı.


Denetimlere katılan müdür vekili Ayhan Ünal, zabıta ekipleriyle işbirliği içerisinde bu denetimleri sürdüreceklerini belirterek, "Gıda satışı yapan işyerlerinin denetimini Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı illerde de bakanlığın temsilcisi il müdürlükleri yapıyor. Bakanlıktan gelen talimat doğrultusunda özellikle ramazan ayının yaklaşması nedeniyle, belediyelerimizle işbirliği içerisinde gıda denetimlerine yoğun bir şekilde devam ediyoruz. Kasaplar, unlu mamulleri, ekmek fırınları ve süt fabrikalarını denetleyeceğiz.

Gıda üretim iznini Tarım Bakanlığı, ruhsatını da belediyeler veriyor. Belediyemiz ile işbirliği içerisinde bu denetimleri yoğun bir şekilde devam ettireceğiz" dedi. Vatandaşlara da çeşitli tavsiyelerde bulunan Ünal, "Sıcak hava nedeni ile bakteri ve mikrop üremesi kısa sürede olabiliyor. Özellikle işyeri ve personel temizliğine önem verilmeli. Vatandaşlarımız temiz yerlerden alışveriş yapmaya özen göstersinler. Olumsuz bir durumu telefon aracılığı ile kurumumuza bildirirlerse bize yardımcı olurlar" dedi.


Düzce Belediyesi Zabıta Müdürü İlyas Danış ise, denetimlerin sürekli devam ettiğini Ramazan ayı boyunca denetimleri daha da arttıracaklarını belirterek, "Bugünden itibaren denetimlerimize başladık. Ramazana ayı boyunca devam edecek. Bu yılki denetimlerimizi Tarım Müdürlüğü ile ortak yapacağız. Denetimlerde işyerlerinde gıda, çalışma koşulları ve temizlik açısından denetimler yapacağız" dedi.
Denetimler sonucu eksiklik tespit edilen işyerlerinin ilerleyen günlerde yeniden denetime tabi tutulacağı ve eksiklikleri yerine getirmeyen işyerlerine cezai işlem uygulanacak.

İha
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2008 Salı 13:41:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?