17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Şahabettin Bayav hayatını kaybetti

Düzcespor'un efsane ismi Şahabettin Bayav, yakalandığı hastalığa yenik düşerek vefat etti.


Düzcespor'un efsanevi isimlerinden biri olan Şahabettin Bayav, yıllarca Düzcespor'un bünyesinde önemli işlere imzasını atmış, Düzcespor'un amatörden profesyonele çıkmasında da önemli rol oynayan mihenk taşlarından biri olmuştu.

Geçtiğimiz günlerde rahatsızlanan ve tedavi altına alınan Bayav, kalbine yenik düşerek hayatını kaybetti.


ŞAHABETTİN BAYAV KİMDİR?
1928 yılında İstanbul'da doğan Şahabettin Bayav, futbol kariyerine İstanbul'da başladı. Uzun yıllar Vefaspor, Beykozspor ve Düzcespor'da futbol oynayan Bayav, aktif futbolculuk kariyerine Düzce'de son verdi. Düzcespor'un kurucularından olan Şahabettin Bayav, daha sonra Düzcespor, Kervan Doğsanspor, Bandırmaspor ve Fenerbahçe'de antrenörlük yaptı.


Bayav, aşığı olduğu Düzcespor'da antrenörlük ve teknik direktörlük dışında uzun yıllar genel kaptanlık ve menajerlik görevlerini üstlendi. Düzcespor ve Kervan Doğsanspor'un elde ettiği tüm şampiyonluklarda takımların başında oldu ve büyük pay sahiplerinden biriydi.


Futbol dünyasına bir çok başarılı ismi de kazandıran Şahabettin Bayav, Düzcespor'un geçen sezon profesyonel lige çıkmasında da en önemli isimlerin başında yer aldı.


Bayav, geçtiğimiz günlerde aniden rahatsızlanarak tedavi altına alınmış fakat yapılan müdahaleler sonuç vermediğinden dolayı Düzce büyük bir spor adamını yitirmiştir. Bayav'ın cenazesi Cumartesi günü Merkez Büyük Camisinde kılınacak öğlen namazının ardından kılınacak cenaze namazı ile şehir mezarlığına defin edilecek.

İha
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 17:14:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?