17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Şampiyon destek istedi

2007 Supersport Dünya Motosiklet Şampiyonu Kenan Sofuoğlu, Düzce'de kurulması düşünülen motor sporları pisti için, Düzce Valisi Bülent Kılınç'ı ziyaret ederek destek istedi.

2007 yılında Dünya Şampiyonu olan Kenan Sofuoğlu, Türkiye Motor Sporları Düzce İl Temsilcisi Volkan Demireriten ve Motokros Balkan Şampiyonu Yasin Işık, Düzce'de yapılması düşünülen motor sporları pisti için Düzce Valisi Bülent Kılınç'ı ziyaret ettiler.

Motor sporlarına Düzce'de bir pist kazandırmak için çalışmaları olduğunu söyleyen İl Temsilcisi Volkan Demireriten, "Bu konuda sayın valimiz ve belediye başkanımızdan destek bekliyoruz. Bu konu ile ilgili yaptığımız araştırmalar sonucu yıkılan eski Gümüşpınar sahasının motor sporları için uygun olacağını düşündük. Orman Bölge Müdürlüğü bu alanın spor kompleksi olarak kullanılmasına izin veriyor" dedi.

Düzce'ye yapılması düşünülen motor sporları pisti için destek vermek üzere Düzce'ye gelen Dünya Şampiyonu Kenen Sofuoğlu da, bunun gerçekleşmesi halinde Düzce'de Türkiye Şampiyonaları ve Balkan Şampiyonaları'nın yapılabileceğini belirterek,

"Federasyon böyle bir oluşuma destek verecektir. Ancak devlet alt yapısının yanı sıra gönüllü olarak bu oluşuma destekler şart. Ülkemizde gençlerin bilinçsizce motor sporları ile ilgilenmesi sonucu sayısız kazalar ve ölümler meydana geliyor. Böyle bir pistin var olması sonucu bu sporla uğraşanlar için antrenman yapma imkanı oluşacak. Ben Kenen Sofuoğlu olarak antrenman sahası bulmakta zorlanmıyorum. Ancak gençlerimizin böyle bir imkanı yok. Motor sporlarında Türkiye'nin Dünya'ya açılan tek bir ismi var. Hep birlikte bu isimleri çoğaltalım" diye konuştu.

Geçtiğimiz yıllarda Kaynaşlı ilçesinde motokros yarışlarının düzenlendiğine dikkat çeken Düzce Valisi Bülent Kılınç da, doğal güzellikleri ile çok cazip bir il olan Düzce'de böyle bir organizasyonun tekrarlanmasını istediklerini dile getirdi.

Sözlerine böyle bir pistin Düzce'de yapılması halinde çok yararlı olacağına değinerek devam eden Kılınç, "Yakın bir tarihte ilimizde Çin menşeli bir motosiklet fabrikası üretime geçecek. Bu fabrika açısından da faydalı olacaktır. Eğer böyle bir olayı
gerçekleştirerek Türkiye'de bir ilke imza atarsak kendimizi başarılı hissedeceğiz" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2008 Perşembe 23:41:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?