17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Sanayicilerin sorunları tartışıldı

Düzce Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yönetimi 1. ve 2. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki yatırımcılarla bir araya gelerek sorunları görüştü.


Düzce Valisi Bülent Kılınç başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda yol ve çöp gibi sorunlar değerlendirilirken, OSB yönetimine katılması için 4 firma temsilcisi seçildi.
Yatırımcılara arıtma tesisi hakkında bilgiler veren Vali Kılınç, katı atıkların bertarafı için tesis yapılması gerektiğini kaydetti. Düzce'de vasıflı ve nitelikli eleman sıkıntısının çözümüne yönelik çalışmaların devam ettiğini belirten Kılınç, daha sonra yatırımcıların istek ve şikayetlerini dinledi.


Bir firma temsilcisinin OSB yönetiminde yatırımcıların yer alması yönündeki önerisi üzerine açık oylama ile Selim Yirmibeşoğlu, Kasım Aktaş, Mahmut Sarsılmaz ve Levent Su'dan oluşan 4 yatırımcı OSB yönetime seçildi.
1. OSB'de yatırım yapan firma temsileri Vali Kılınç'tan yollarının yapılmasını istedi. OSB yolunun Düzce'nin prestij yolu olduğunu söyleyen Vali Kılınç hava şartları elverdiği ölçüde yolu yapacaklarını belirtti.


Yatırımcıların çöp sorununu dile getirmesinin ardından söz alan Belköy Belediye Başkanı Mustafa Yılmaz, çöpün nitelikleri ile sıkıntılar olduğunu belirterek, "Bugüne kadar katı atıkların nitelikleri ile ilgili nasıl bertaraf edileceğine dair bir çalışma yapılamamış. Firmaların üretim atıkları ile ilgili yasal çalışmaları yaptırsınlar Bizde katı atıkların alımı ile ilgili sıkıntı yaşamayalım" dedi.
Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ise çöple ilgili ciddi sıkıntıların olduğunu belirterek sıvı atık sorunun İSKİ'nin yapacağı arıtma tesisleri ile çözüleceğini, katı atıkta sorunların yaşandığını ifade etti. Keleş, sanayicilerin özellikle atıkların niteliklerinin belirlenmesi gerektiğini vurguladı.


Vali Kılınç, OSB yönetimi olarak çevre mühendisi istihdamını sağlamaları gerektiğine değinerek bu konuda bir çalışma yapılacağını kaydetti. Toplantıda ayrıca OSB'de giderlerin yüksek olduğu bunun için yatırımcılar arasında bir şirket kurularak çalışma başlatılması kararı alındı.

İha
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2008 Salı 16:21:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?