17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Şehitlere dua ve karanfil

Düzce'de 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 93. yıldönümü etkinlikleri, şehitliğe çelenk konulmasıyla başladı.


18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 93. yıldönümü etkinlikleri şehitlikte yapılan programla başladı. Törene Düzce Valisi Bülent Kılınç, Garnizon Komutanı Albay Sabahattin Toprak, Belediye Başkan Vekili Saffet Pehlivan, daire müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve şehit aileleri katıldı.

Vali Bülent Kılınç'ın şehitlikte çelenk koymasının ardından saygı duruşu, İstiklal Marşı okundu ve 3 el saygı atışı yapıldı. Törende günün anlam ve önemine değinen bir konuşma yapan Jandarma Yüzbaşı Osman Karabıyık, "Devletimizin bağımsızlığı kutsal vatan topraklarımızın bütünlüğü için canlarını veren aziz şehitlerimizi andığımız özel bir gündür. Bu gün vatanın savunması için Türk ulusunun nelere katlanacağının göstergesi olan Çanakkale Zaferinin 93. yıldönümüdür. Bu kutsal vatanın üzerinde yaşamayı, canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen kahraman gazilerimize ve şehitlerimize borçluyuz" dedi.


Konuşmanın ardından Vali Bülent Kılınç, şehitlik defterini imzaladı. Protokol üyeleri daha sonra şehit mezarlarına karanfil bırakarak dua okudular.Törende minik askerler ilgi odağı oldu.

 
ÖĞRENCİLERİN HAZIRLADIĞI "ÖLÜMDENDE DAHA ÖNEMLİ ŞEYLER VAR" KONULU GÖSTERİ DUYGULANDIRDI

Düzce'de 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 93. yıldönümü etkinlikleri çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.


18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 93. yıldönümü etkinlikleri şehitlikte yapılan programın ardından Gençlik Merkezinde Ticaret ve Anadolu Ticaret Meslek Lisesinin hazırladığı törenle devam etti.


Törene Vali Bülent Kılınç, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Sebahattin Toprak, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, daire müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. Törende bir konuşma yapan Vali Bülent Kılınç, 18 Mart Mehmetçiğin destan yazdığı bir tarih olduğunu belirterek "Mehmetçik tarih boyunca gerektiğinde vatan için canı ve kanı pahasına savaşmış, barış ve huzurun teminatı olmuştur. Mehmetçik 18 Mart'ta bir kahramanlık destanı yazmıştır. Devletimiz her türlü imkanları ile Mehmetçiğin yanında olmuştur ve olmaya devam edecektir" şeklinde konuştu.


Konuşmanın ardından, Ticaret ve Anadolu Ticaret Meslek Lisesi öğrencilerinin hazırladığı savaş zamanı vatan için şehit olan bir gencin hikayesini anlatan "Ölümden öte daha büyük şeyler var" konulu gösteri duygulandırdı.

iha
Yayın Tarihi : 18 Mart 2008 Salı 16:11:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?