17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

SGK Büyük başarıya imza attı

Düzce'de Sosyal Güvenlik Kuruma'na (SGK) borcu olan kişi ve kurumların yüzde 85'i yapılandırma için başvuruda bulundu.


Sigortalı ve işverenlerin Sosyal Güvenlik borçlarının yeniden yapılandırmasında 20 günlük ikinci başvuru süreci 8 Eylül tarihinde sona erdi. Düzce'de 10 bin 424 SSK ve Bağ-Kur'lunun kuruma borcu bulunurken, Sosyal Güvenlik Kurumu alacaklarının yapılandırılması kapsamında toplam 8 bin 873 kişinin borcu yapılandırıldı. SGK Düzce İl Müdürlüğü yüzde 85 oranında borcun yapılandırmasını sağlayarak, büyük başarı sağladı.


Sosyal Güvenlik Kurumu Düzce İl Müdürü Nurten Canbasoğlu, borçluların yapılandırma fırsatından yararlanmasını sağlamak amacıyla sürekli uyarılar yaptıklarını ve vatandaşları bilgilendirmeye çalıştıklarını belirterek, "Bu borçlandırmanın yapılması için ilçelerde, beldelerde sürekli anonslar yaptırdık. Sivil Toplum örgütleri ile bir araya geldik. Buna gerekli cevabı verdiler. Taksitlendirme fırsatını kaçırmadılar" dedi.


Yapılandırmaya yüzde 85 oranında katılım olduğunu işaret eden Canbasoğlu, "SSK'da borçlu sayımız 2 bin 400 idi. Bu işverenlerimizden bin 705'i yapılandırma için kurumumuza başvurdu. 8 bin 24 de Bağ-Kur sigortalımız vardı. Bunlardan 7 bin 168'i başvuru yaptı. SSK kanadında borçluların yüzde 71'i, Bağ-Kur kanadında da yüzde 89'u başvuru yapmış oldu. Kurumumuza borcu olan kişilerin yüzde 85'i yapılandırmadan faydalandı. Zannediyorum, Türkiye genelinde ilk 10'a girdik" diye konuştu.


Düzce'de kuruma borcu olan belediyelerin de bu fırsatı kaçırmadıklarını belirten Canbasoğlu, sağladıkları bu başarının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2008 Cuma 19:43:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?