17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Soba satışları hız kesmedi

Düzce'de doğalgazın her mahalleye gelmesine rağmen, geçen seneye göre soba satışlarında bir azalma meydana gelmedi.

Soba satıcıları, evine doğalgaz alan bazı vatandaşların ısınamadıkları gerekçesiyle oturma odasında soba kullandığını söyledi.


Sonbaharın her geçen gün kendisini iyice hissettirmesiyle soba satışlarında artış yaşanıyor. Düzce'de hemen hemen her mahalleye doğalgaz getirmesine rağmen, bazı vatandaşlar sobadan vazgeçemiyor.

Havaların iyice soğumasıyla sobacılara akın eden vatandaşlar, soba çeşitlerine bakarak kendilerine en uygun ve az yakıt tüketen sobalardan almaya çalışıyor. Her sene Ekim ayında soba satışlarının başladığını ifade eden sobacılar, fiyatlarda 4 senedir aynı seviyede olduğunu söyledi.

Doğalgazın satışlara etkisi olmayacağını düşünen sobacılar, "Düzce'deki evlerde izolasyon olmadığı için vatandaşlar doğalgazla ısınamıyor. Bu sebeple sobayı tercih ediyorlar" dedi. Soba almaya gelen vatandaşlar, şehir merkezinde doğalgazın olduğunu, fakat köylerine doğalgaz gelmediği için sobayı tercih ettiklerini söyledi. Köylüler, yemeklerini pişirmek için kuzine tipi sobaları tercih ettiklerini belirtti. Her yıl zamlanan kömür fiyatlarına rağmen Düzce'de yaklaşık 4 yıldır soba fiyatları değişmedi. Sobalar çeşidine göre 90 ila 400 YTL arasında değişiyor.

İha
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 15:58:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?