17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Standart Profil'in hedefi büyümek

Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşlarından olan Standart Profil, otomotiv sektöründe yüzde 21'lik azalma beklenmesine rağmen yüzde 5 büyümeyi hedefliyor.


Standart Profil Genel Müdürü Andreas Engel, Düzce'de faaliyet gösteren Standart Profil fabrikasını ziyaret etti. Operasyonlar Direktörü Hakan Özcan ve Personel ve İdari İşler Müdürü Ali Güvenç ile fabrikada incelemeler yapan Andreas Engel bölgedeki en büyük işveren olarak Düzce'ye en iyi yardımları yapmaya devam edeceklerini söyledi. Fabrikadaki çalışmaları inceleyen Standart Profil Genel Müdürü Andreas Engel, ekonomik krizi değerlendirdi. Krizden çok fazla etkilenmeyeceklerini ve en az zararla atlatmak istediklerini kaydeden Engel, "Standart Profil müşterilerimiz çok özel müşterilerdir. Krizden çok fazla etkilenmeyeceğiz çünkü yaptığımız üretimde büyük firmalarla bağlantılıyız" dedi.


Krize rağmen otomotiv sektöründe yüzde 20 daha fazla üretim planlamalarının olduğunu belirten Engel "Bizim için en büyük sürpriz ve şaşırdığımız konu yerli piyasada karşılaştığımız durumdu. Krizden dolayı yerli piyasada bu problem çok daha yüksek karşımız çıktı. Bu nedenle ileriye dönük yerli piyasayı düşünerek hareket edeceğiz. Örneğin önümüzdeki sene Toyota yeni bir araç üretecek. Bizim için çok önemli müşteri olacak" diye konuştu.


2009 yılı için yüzde 5 oranında büyümeyi hedeflediklerini kaydeden Engel, "Dünya çapında otomotiv sektöründe yüzde 21 iniş olacak. Biz Piyasada yüzde 25 daha güçlü olmak istiyoruz. Eğer otomotiv piyasası senenin 3.ve 4. çeyreğinde daha da azalırsa toplam piyasa örneğin değer olarak ekside ise o zaman hedefimiz yüzde 5 değil, yüzde 15 olacak" dedi.


Standart Profil çalışanları arasında hiç bir kayıp vermeden üretime devam etmeyi hedeflediklerini belirten Engel, "Üniversite mezunu ve kalifiyeli elemanlarımız çok fazla. Amacımız hiç bir şekilde hiçbirinin kayıp olmamasıdır" dedi.
Krizin başladığı Eylül ayından itibaren fabrikaya yaklaşık 500 kişi aldıklarına dikkat çeken Andreas Engel şunları söyledi;
"Önümüzdeki sene için yeni bir alıma ihtiyacımız yok ama kayıpta vermeyeceğiz. Amacımız bu kriz dönemini çalışanların izin ve tatil dönemleri ile birleştirerek en az zararla atlatmaktır."


Standart Profil fabrikasında otomotivler için üretilen sızdırmazlık fitillerinin Avrupa ülkelerine ihraç edildiğini belirten Andreas Engel, "Standart Profil, olarak biz araçlardaki sızdırmazlık fitilleri üretiyoruz. Arabanızda gördüğünüz siyah cam, bagaj ve kapı kenarlarındaki fitiller Düzce'de üretiliyor. Başta Çin ve Güney Amerika olmak üzere dünyadaki otomotiv sektörüne ihracatımız var. Geçen hafta Rusya ve Hindistan'a sevkıyatımız oldu" diye konuştu.
Fabrika 2 bin 150 kişiye istihdam sağlıyor.

iha
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2008 Perşembe 17:26:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
METİN GÜNAYDIN IP: 78.179.158.xxx Tarih : 6.01.2009 21:53:15

bu haberlere verdikleri yorumlerın hepsi yalan olmakla beraber fabrikada zorunlu olarak insanları ücretsiz izne cıkarmaktadırlar cıkmayanlarıda işden atmaktadırlar ben ve 2 kişiyi saglık nedenlerini bahane ederek işden ayırmışlardır asıl neden saglık deyilde sendikaya karsı tutumlarıdır ücretsiz izine zorunlu olarak işçileri cıkarmaktadırlar hak talep edenleri direkt baska nedenleri göstererek işten atmaktadırlar