17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

'STK ile ortak çalışmalar yapacağız'

Düzce'yi Güzelleştirme ve Kalkındırma Derneği (DÜZDER) Başkanı Cemal Aksan, toplumsal ve eğitimsel konuların çözümlenmesi için sivil toplum kuruluşları ve basın mensuplarıyla işbirliğiyle içinde olacaklarını söyledi.


DÜZDER Yönetim Kurulu Üyeleri, basın mensupları ile bir araya geldi. Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Aksan, DÜZDER'in ilin en eski ve en etkin sivil toplum kuruluşlarından biri olduğunu belirterek, son yapılan kongre ile DÜZDER'de genç bir yönetim ile yeni bir dönem başladığını söyledi. Aksan DÜZDER'in bilimsel, eğitim-kültür, sağlık ve çevre başlıkları altındaki ana faaliyet konuları çerçevesinde dernek etkinliklerini sürdüreceğini belirterek, "Göreve geldiğimizden sonra ilk olarak 12 Kasım tarihinde, depremlere dikkat çekmek ve deprem bilincinin geliştirilmesi amacına yönelik olarak bir panel düzenledik. Başta Düzce protokolü olmak üzere, halkımıza gösterdikleri katılımlarından dolayı teşekkür ederiz. Biliyoruz ki, öncelikli olarak toplumsal ve eğitimsel konuların sivil toplum kuruluşları işbirliği ve dayanışması ile çözümlenmesi esastır. Buna dayanarak, DÜZDER olarak Düzce'de bulunan sivil toplum kuruluşları ile ortak bir çalışma içinde olacağız. Sivil toplum kuruluşlarının gücü ile kamu çıkarlarına yönelik ortak sorunların daha güçlü bir şekilde aşılacağına ve çözümleneceğine inanıyoruz. Bu platform içinde etkin olabilmek için de derneğimiz içinde çeşitli branşlarda komisyonlar oluşturduk" dedi.
Basının görevi gereği her gün halkla ve yönetim birimleri ile iç içe olduğunu işaret eden Aksan, "Basın, halkın haber alma özgürlüğünü geliştirdiği gibi sorunlarının dile getirilmesinde önemli işlevler görmektedir. Bu nedenle DÜZDER olarak ilde bulunan basın kuruluşları ile işbirliği içinde bulunacağımızı ve karşılıklı katkı anlayışı ile çalışacağımızı bildirmek istiyoruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2008 Cumartesi 12:20:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?