17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Sürücülerin korkulu rüyası sona erdi

Düzce ile Akçakoca karayolu arasında sürücülerin korkulu rüyası olan ve yılda birçok trafik kazasına sahne olan Hiciz rampası virajı, artık tarih oldu.

Düzce-Akçakoca arasındaki bölünmüş yol yapımı çalışmaları kapsamında Hiciz mevkiindeki yaklaşık 350 metre uzunluğunda ve 45 derecelik açı genişliğindeki virajda her yıl ortalama 50'ye yakın ölümlü ve yaralamalı trafik kazası meydana geliyordu.

Özellikle kış aylarındaki kar yağışı ve buzlanma nedeniyle bu viraj sürücülere korkulu anlar yaşatıyordu. Karayolları açısından 'kara nokta' olarak tanımlanan ve sürücüler arasında 'ölüm virajı' olarak bilinen Hiciz rampası virajını ortadan kaldıran köprü çalışması tamamlandı. Yaklaşık 6 ayda tamamlanan ve gidiş geliş yönünde yapımı gerçekleştirilen köprü açılışa hazır hale getirildi.

Hiciz rampası virajının tarih olmasına neden olacak 151 metre uzunluğundaki köprünün devreye girmesiyle bölgedeki trafik kazalarında da ciddi anlamda azalma bekleniyor. Bu arada, Düzce-Akçakoca ardasındaki duble yol çalışması kapsamında Boğaziçi beldesi geçişiyle Tepeköy kesimindeki yol genişletme çalışmalarının tamamlandığı bildirildi. Bu çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Düzce-Akçakoca arasındaki 35 kilometrelik mesafenin yaklaşık 25 dakikada alınabileceği kaydedildi.

İha
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2008 Perşembe 17:39:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?