17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Tarım ilaçları reçete ile satılacak

Düzce İl Tarım Müdür Vekili Ayhan Ünal, 1 Ocak 2009 tarihinden itibaren tarımsal ilaçların reçeteyle satılacağını söyledi.

Düzce İl Tarım Müdürlüğü, 1 Ocak 2009 tarihinde yürürlüğe girecek 'Bitki Koruma Ürünlerinin Reçeteli Satışı' yönetmeliğiyle ilgili olarak il ve ilçelerde Bitki Koruma Şubesi'ndeki ziraat mühendisleri, köylerde sözleşmeli olarak görev yapan ziraat mühendislerine ve bu birimde 5 yıldan fazla görev yapan tekniker ve teknisyenlere eğitim veriliyor.

Tarım İl Müdür Vekili Ayhan Ünal, tarımsal ilaçların artık reçete ile satılacağını belirterek, bu kapsamda eğitim verdiklerini söyledi. Ünal, "Bitki Koruma Ürünlerinin Reçeteli Satışı hakkındaki yönetmelik 1 Ocak 2009 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek.

Yönetmelik doğrultusunda Düzce il genelinde bitki koruma ürünleri reçeteye dayalı olarak satışa sunulacaktır. Bu doğrultuda bitki sağlığı, çevre sağlığı ve insan sağlığına daha duyarlı tarımsal üretim gerçekleştirilecektir. Bu doğrultuda il ve ilçelerde Bitki Koruma Şubesi'ndeki görevli ziraat mühendisleri ile köylerde sözleşmeli olarak görev yapan ziraat mühendisleri ve bu birimde en az beş yıldan beri görev yapmakta olan teknikerler ve teknisyenlere İl Tarım Müdürlüğümüzde 3 gün süre ile mevzuat, bitki koruma ürünleri, bitki hastalık ve zararlılarının teşhisi ve tedavisi, pestisit kalıntısı ve çevre konularında eğitim verilemeye başlandı.

Eğitim sonucunda yapılacak sınavda başarılı olan teknik elemanlar, Bitki Koruma Ürünü Reçete Yazma Yetki Belgesi almaya hak kazanacaklardır" dedi. Ünal, il genelinde bitkisel ilaçlamalarda teknik elemanlarca verilen reçeteye bağlı olarak bitkisel mücadele ilacı kullanılacağını ve ticari amaçlı meyve ve sebze üretimi yapan üreticicilere tarım müdürlüğünden kayıt defteri verilerek kullanılan tarımsal ilaçların her aşamada kontrol edileceğini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2008 Pazartesi 23:43:19
Güncelleme :30 Aralık 2008 Salı 00:25:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?