17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Tarım ödeneği artırılsın

Düzce İl Tarım İl Müdür Vekili Ayhan Ünal, gelecek yıl İl Özel İdaresi'nden tarım için ayrılan ödeneğin binler seviyesinden yüzler seviyesine çekilmesini istedi.

Ünal, İl Genel Meclis toplantısında meclis üyelerini bilgilendirdi. Ünal, Çilek Üretimini Geliştirme ve Yaygınlaştırma Projesi'nin başarıyla sonuçlandırıldığını, proje kapsamında müdürlüğe 250 çiftçinin başvuruda bulunduğunu belirtti.

Ünal, "250 çiftçimiz müracaat etti ama projeden sadece 55'i faydalanabildi. İlk olarak 64 bin YTL ödenek tahsisiyle çilek projesine başladık. Proje şu anda tamamlandı. Projenin her aşamasında İl Genel Meclisi üyelerimizi bilgilendirdik. Son aşamayla ilgili de bilgi vermek istedik. Bu çalışma esnasında gerek sayın Valimizin, gerekse İl Genel Meclisinin büyük katkılarını gördük. 64 bin YTL'lik projeye İl Genel Meclisinin 7 bin YTL civarında bir katkısı oldu. Yaklaşık 30 bin YTL civarında çiftçi katkısı oldu. 5 bin YTL civarında da Tarım İl Müdürlüğü bütçesinden katkı sağlayarak 106 bin YTL ile projeyi neticelendirdik" dedi.

Müdür Vekili Ayhan Ünal, önümüzdeki yıl İl Özel İdaresi bütçesinden Tarım İl Müdürlüğü'ne ayrılan binde yedilik oranın, yüzde beşler seviyesine çekilmesi gerektiğini belirterek, "Düzce'de tarımda çok ciddi çalışmalara ihtiyaç var. Bu nedenle önümüzdeki yılın bütçesinde düzce tarımına ayrılan ödeneği binde yedi seviyesinden, yüzde beş seviyesine yükseltirsek Düzce tarımına, çiftçisine çok daha güzel projelerle destek sağlanacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

Ünal, 6 Haziran Cuma günü Esenli, Kaymakçı ve Çalık köylerinin ortak kullanımında olan 550 dekarlık mera alanının açılışının gerçekleştireceğini de söyledi.

.
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2008 Pazartesi 15:24:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?