17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Tatbikatlar tam gaz

Düzce Belediyesi İtfaiye ekipleri, ilköğretim öğrencilerine yönelik düzenlediği "Yangın ve Depremlere Karşı Bilgilendirme" tatbikatlarını aralıksız olarak sürdürüyor.

Düzce Belediyesi İtfaiye ekipleri, Bahçelievler Mahallesi Hürriyet İlköğretim Okulu'nda uygulamalı olarak yangın tüpleri ile yangına nasıl müdahale edileceği, olası bir yangında öğrencilerin ne yapmaları gerektiği ve depremler sırasında öğrencilerin nasıl harekete etmeleri gerektiği konularında bilgiler vererek, tatbikat yaptı.

Yangın tüplerinin nasıl kullanılacağı, hangi yangına nasıl ve ne ile müdahale edileceği, yangında ne yapmaları gerektiği ve olası bir depremde sınıfta neler yapılması gerektiği konusunda öğrencileri bilgilendiren İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları, öğrenciler tarafından dikkatle takip edildi.

Yangın tüplerinin küçük, işlevinin büyük olduğunun altını çizen itfaiye ekipleri, küçük bir yangın tüpü ile bazen büyük yangınları önleyerek, olabilecek faciaların önüne geçilebileceğini vurguladılar. Tatbikatta öğrenciler de, yangın tüpleriyle yangına müdahalede bulundu. Öğrenciler ayrıca verilen deprem ikazı ile birlikte sıraların yanına yatarak korunma yöntemlerini öğrendi. Öğrenciler verilen ikici sinyalle okulu boşaltarak meydanda toplandı.

iha
Yayın Tarihi : 4 Mart 2008 Salı 13:37:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?