17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

TAYEK toplantısı başladı

Düzce İl Tarım Müdür Vekili Ayhan Ünal, "70 yıldır meyve fidanı yetiştiriyoruz ama bir meyve bahçemiz yok" dedi.


Ayhan Ünal, Düzce'de başlayan 24. Tarım Araştırma Yayım Eğitim Koordinasyon Kurulu (TAYEK) toplantısında konuştu.
Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü koordinatörlüğünde Bartın, Bolu, Bursa, İstanbul, Karabük, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Zonguldak ve Düzce İl Tarım Müdürlükleri Çiftçi Eğitim ve Yayım Şube Müdürleri ile teknik elemanlarının katıldığı 24. Tarım Araştırma Yayım Eğitim Koordinasyon Kurulu (TAYEK) toplantısı Düzce'de başladı.


Düzce Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda açılış konuşmasını yapan Düzce İl Tarım Müdür Vekili Ayhan Ünal, düzenlenen program sayesinde tarımsal araştırma, yayım ve çiftçi arasındaki bağın güçlendirileceğini belirterek, "Bu yolla çiftçilerin karşılaştığı problemlerin yayım teşkilatları tarafından araştırma enstitülerine intikali ve bu sorunların araştırma kuruluşları tarafından çözülmesini takiben sonuçların çiftçilere ulaştırılması sağlanacak" dedi.

Meyvecilikteki sorunları anlatan Ünal, "Düzce'de 70 yıldır meyve fidanı üretiliyor. Fakat bir meyve bahçesi bulunmuyor" diye konuştu. Ardından şube müdürleri tarafından 2008 yılı birinci diliminde çiftçi şartlarında yapılan deneme çalışmaları sunuldu. Ayrıca toplantıda, kivi, ahududu, böğürtlen ve çilek yetiştiriciliği konularında bilgi verildi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2008 Salı 13:26:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?