17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Teknorat'dan eğitime destek

Düzce Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) faaliyet gösteren Teknorat Orman Ürünleri firması tarafından iki ilköğretim okuluna bilgisayar laboratuarı kuruldu.


Düzce Boğaziçi ve 19 Mayıs İlköğretim Okullarına kurulan bilgisayar laboratuarı düzenlenen törenle hizmete girdi. Düzce OSB'de faaliyet göster Teknorat Orman Ürünleri firması tarafından kurulan bilgisayar laboratuarı sınıflarının açılış törenine Vali Bülent Kılınç, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Sabahattin Toprak, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, Tarım Müdür Vekili Ayhan Ünal, Teknorak Yönetim Kurulu Başkanı Leon Kalma, fabrika yöneticileri, davetliler ve öğrenciler katıldı.
Törende konuşan vali Bülent Kılınç, kendisinin 32 yaşında bilgisayarının olduğunu belirterek "Şimdiki çocuklar çok şanslı bilgiye ulaşmaları artık çok kolay bunu çok iyi değerlendirmeleri gerekiyor" dedi.


Milli Eğitim Müdürü Sezer, eğitime destek olanlara teşekkür ederek "Valiliğimiz tarafından başlatılan il genelinde yapılacak olan 10 anaokulundan 6 tanesi şu anda inşaat aşamasında. Milletimiz bize bu şekilde desek olduğu sürece aşamayacağımız engel kalmaz" şeklinde konuştu.


Teknorat Yönetim Kurulu Başkanı Leon Kalma, yaşadıkları çevreye karşı sorumluluklarının olduğunu belirterek, "Bu ülkede yaşayan gençliğe, bu ülkenin geleceğine hepimiz destek olmayız. Bizim yapmış olduğumuz bu destek diğer yatırımcı kuruluşlara da örnek olur" dedi.


Konuşmaların ardından Vali Kılınç, Leon Kalma'ya teşekkür plaketi verdi. Son olarak Vali Bülent Kılınç ve Firma sahibi Leon Kalma birlikte teknoloji sınıfının açılışını yaptılar. Teknorat firması Boğaziçi ve 19 Mayıs ilköğretim Okullarına 16 şar bilgisayarın bulunduğu bilgisayar sınıfı kurdu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2008 Cuma 18:21:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?