17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

TESK Başkanı esnafla buluştu

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnaf kesiminin önemli sorunları bulunduğunu belirterek, hükümetin bu sorunların çözümü konusunda ciddi adımlar attığını söyledi.


Palandöken, Düzce Ticaret Odası'nda düzenlenen toplantıda esnaf temsilcileriyle bir araya geldi. Türkiye'nin son bir yılda önemli bir süreçten geçtiğini belirten Palandöken, "Esnaf ve sanatkarlar maalesef iyi bir dönemde değil.

Ülkemizde gelişme hamlesi 10 yıldan bu yana devam ediyor. Bu yüzden değişimin sancıları yaşanıyor. Bunun sonucunda esnaf kesimi de olumsuz etkileniyor. Geçen yıl sıkıntılar yaşandı. Cumhurbaşkanlığı seçimi sıkıntılı geçti. Kapatma davası ekonomiyi derinden etkiledi.

Küresel ekonomik krizin yansımalarını yaşıyoruz. Bu koşullar içinde birçok işyeri kapandı, kazanımlar kaybedildi. Bizler kaybeden taraftayız. Sermayemizi kaybettik" dedi.


Bugünlerde 81 ilde esnafın ekonomik ve sosyal yönden fotoğrafını çekerek Ekim ayında Başbakan Erdoğan'a sunacaklarını ifade eden Palandöken, "Başbakan'dan gerekli adımları atması ve önlemler almasını talep edeceğiz. Esnaf kesiminin sıkıntılardan kurtulabilmesi için gereken her türlü adım atılacaktır" diye konuştu.


Hükümetin esnaf kesiminin sıkıntılarını çözebilmek için bazı önlemler aldığını söyleyen Palandöken, "Mikro ekonominin canlanması için çalışmalar yapıldı. 125 milyon YTL'lik bir kaynak üretim yapan esnaf ve sanatkara ayrıldı. Esnafa sıfır faizli kredi imkanı sağlandı. Bu cumhuriyet tarihinde bir ilktir. Sosyal Güvenlik Kurumu'na olan prim borçları yeniden yapılandırıldı. Vergi borçlarının ödenmesi konusunda da yeni kolaylıklar getirilecek. Esnaf kesimi ile sanayici ve tüccar ayırımını daha da
belirginleştirecek yasal düzenleme yapılmalıdır. Sektör planlaması yapılmalı, örneğin bir sokakta 7 adet fırın açılmasına izin verilmemeli" dedi.
DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı ise, Düzce'de esnaf sarayı yapmak istediklerini ve bu yatırım için genel başkandan destek istediklerini söyledi. Toplantı oda başkanlarının soru cevapları ile son buldu.

İha
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2008 Cuma 18:14:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?