17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

TMO'da alımlar 28 şubatta son

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından başlanan fındık alımları 28 Şubat tarihinde son bulacak.

Ayrıca randevu alabilmek için 31 Ekim tarihi son gün olarak belirlendi.


Fındık fiyatının açıklanması ile birlikte 1 Eylül 2008 tarihi itibarı ile randevu alımlarına başlayan TMO'dan fındık alımları ile ilgili yazılı açıklama yapıldı.

Yapılan yazılı açıklamada, randevu almak isteyen çiftçilerin internet adresi üzerinden yada TC Kimlik numarası ile randevu merkezlerine başvurarak randevu alabilecekleri, ayrıca çiftçilerin mutlaka Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı olmaları istendi.

Ayrıca 1 Eylül'de başlayan randevu alım işlemlerinin 31 Ekim 2008 tarihinde sonra ereceği bildirildi. Fındık alımına esas olacak alım tarihleri iş yeri bazında belirlenecek fakat genel olarak alımlar 28 Şubat 2009 tarihinde son bulacak. ÇKS'de belirtilen üretim miktarları göz önünde tutularak bir üretim bölgesi için 2 bin kilograma kadar üretim yapanlar 2 kez, 2 bin kilogramda fazla üretim yapanlar 3 kez başvuru yapabilecekler.

Alınan randevularda belirtilen miktarların toplamı ÇKS'de belirlenen tahmini üretim miktarını geçemeyecek. 100 kilogramdan az ürün için randevu alınmayacak. TMO randevu merkezlerinden pazar günleri hariç haftanın 6 günü randevu alınabilecek. Çiftçiler fındıklarını teslim etmeye giderken, randevu belgesinde ki ürün miktarı kadar ürünü satabilecek. Yanlarında nüfus cüzdanı aslı yada fotokopisi ile TMO'nun anlaşmalı olduğu Ziraat, Halk, Akbank, İNG Bank, Garanti, Yapı Kredi gibi bankaların her hangi birinden açtırdığı veya yeni açtıracağı cari hesap cüzdanı ile imzalı hesap cüzdanı fotokopisini ve sosyal güvenlik kurumu kayıt belgesi istenecek. Tüm bunların ardından satılan ürünlerin bedeli ürün teslim tarihinden 25 gün sonra banka hesaplarına tek seferde aktırılacak.

İha
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2008 Çarşamba 15:28:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?