17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

TOKİ konutları ne zaman teslim?

Düzce'nin Beyköy Beldesi'nde yapımı süren TOKİ konutlarının 2009 yılı Nisan ayında teslim edilmesi planlanıyor.


Beyköy Belediye Başkanı Mustafa Yılmaz, Beyköy Belediyesi ve TOKİ işbirliği ile beldede yapımı süren konutlarla ilgili bilgiler vererek, "İlk etapta yapılan 568 konutun satışları gerçekleştirildi.

Çalışmalarda da artık son aşamaya geliniyor. Çevre düzenleme çalışmaları da bahar aylarında yapılacak. 2009 yılı Nisan- Mayıs aylarında konutları teslim etmeyi planlıyoruz. TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ile yapmış olduğumuz görüşmelerde de, birinci etap konutların teslim edilmesinin ardından, ikinci etapla ilgili çalışmalara başlamayı kararlaştırdık" dedi.


Beyköy TOKİ konutlarına talebin had safhada olduğunu belirten Başkan Yılmaz, "Başvurular 2 bin 500'e ulaştı. Bu nedenle ikinci etap konutları yapmaya karar verdik. 2. etap konutları bir an önce hayata geçirmek için çalışmalarımız sürüyor. İkinci etapta hedefimiz en az bin tane konut yapmak. Onu yapacak alanımız da şu anda mevcut. Çalışmalarda son aşamaya gelindi. Araziyle ilgili bir sıkıntımız yok. Önümüzdeki bahar aylarında 2. etap konutların yapımına da başlarız diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.


Başkan Yılmaz son olarak Beyköy TOKİ konutlarına olan talebin fazla olmasının nedeninin dar gelirliye hitap etmesinin yanısıra, organize sanayi bölgelerinin bu bölgede oluşması sebebiyle vatandaşlar iş yerlerine yakın olmak istediklerinden dolayı talebin fazla olduğunu söyledi.

İha
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2008 Perşembe 11:33:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?