17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Toplu iş sözleşmesi imzalandı

Düzce Belediyesi ile Belediye İş Sendikası Bolu Şubesi arasında imzalanan toplu iş sözleşmesine göre belediye işçileri 1. yıl yüzde 13 oranında, 2. yıl ise bordoya giren ücretlere yüzde 12 oranında zam alacak. 

Düzce Belediyesi'nde düzenlenen törene Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Belediye İş Sendikası Toplu Sözleşmelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Kefeli, Belediye İş Sendikası Bolu Şube Başkanı Nihat Bayram, belediye meclis üyeleri ve işçiler katıldı. 

Sözleşme öncesinde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Keleş, bugüne kadar imzalanan hiçbir toplu sözleşmede sendika ile sorun yaşamadıklarını belirterek, "İşçisini memnun edemeyen belediye vatandaşını hiç memnun edemez. Biz önce işçimizi memnun edeceğiz ki sahada çalışan işçimiz de işini layıkıyla yapacak. Düzce'de güzel bir şeyler yapılıyorsa bunlar sizin sayenizde yapılıyor" dedi.
2008 yılının kendisi için çok önemli olduğunu belirten Başkan Keleş, "Önümüzde yerel seçimler var. Kalan işlerin tamamlanması lazım. Hırs sahibi değilim. Ama garantim olmadığı için bu yıl benim için çok önemli. Biz Düzce'ye hizmet etmek için gayret gösterdik. Toparlamamız gereken işleri yalnızca sizin yardımınızla yapabiliriz" şeklinde konuştu. 

Keleş son olarak, işçilere ödenecek ikramiyelerin bir kısmını bu hafta içerisinde, diğer kısmını da 15 gün içerisinde ödemeyi planladıklarını söyledi.
Toplu Sözleşmelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Kefeli ise, sözleşmenin iki yıllık yapıldığını belirterek, "Toplu iş sözleşmesini Belediye Başkanı Mehmet Keleş'le üçüncü defadır yapıyoruz. Bunda olduğu gibi bundan öncesinde de hiçbir başkanımız ile hiçbir sıkıntı yaşamadık. Başkanımız ile yaptığımız görüşmede kendisine, 'Kentte güzel hizmetler yapıldı. İşçinin de mutlu olmasını istiyorsanız bu zammı arkadaşlara verin' dedim. Başkanımız da, 'Bu rakamları arkadaşlara verdiğimde mutlu olacaklarsa verdim' dedi. Bunun için kendisine teşekkür ediyorum. Ayrıca 1 yıl içerisinde hiç rapor almadan çalışan işçiler için de yıl sonunda 10 günlük işe devam teşvik primi verecek" dedi. 

Belediye İş Sendikası Bolu Şube Başkanı Bayram, 14 Ocak 2008 tarihinde başlayan ve bugüne kadar süren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde tüm maddeler üzerinde anlaşma sağlandığını söyleyerek, "İki yıllık olarak yapılan toplu iş sözleşmesinin birinci yılında ücretlere ortalama yüzde 13 oranında, ikinci yıl için de bordroya giren ücretlere yüzde 12 oranında zam alınmıştır" dedi. 

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Mehmet Keleş ile Belediye İş Sendikası Bolu Şube Başkanı Nihat Bayram toplu iş sözleşmesini imzaladı.

.
Yayın Tarihi : 28 Mart 2008 Cuma 13:03:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ilyas saylı IP: 88.224.182.xxx Tarih : 28.03.2008 21:21:18

seçimler yaklaşınca hizmet aklınıza gelir