17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Trafikte yeni dönem başlıyor

Düzce İl Emniyet Müdürü Saim İşlek, 1 Nisan 2008 tarihinden itibaren hayata geçirilecek uygulamanın yeni bir çığır açacağını söyledi. 

Emniyet Müdürü Saim İşlek, makamında düzenlediği basın toplantısında Nisan ayı başında yürürlüğe girecek yeni uygulama ile artık maddi hasarlı trafik kazalarında trafik polisi yerine sürücülerin tutanak tutacağını belirtti. 

İşlek, "1 Nisan 2008 tarihinde Türkiye'de trafik kazalarında yeni uygulamaya geçiliyor. Bu konuda vatandaşlarımızın başına gelebilecek bir kaza ile ilgili olarak işlemler konusunda hazırlıklı ve bilgili olması gerekiyor. Kaza halinde sürücüler polisi beklemeden, tutanağı tutup, fotoğrafını çekip, olay yerinden ayrılacak. Anlaşma ile olay yerinden ayrılmış olan taraflar, meydana gelen zararın kendilerince doğrudan veya sigortaları tarafından karşılanacağını kabul etmiş sayılacak. Ayrıca, yazılı tespit yapmış olsun veya olmasınlar sonradan yetkililerden kaza tespit tutanağı düzenlenmesini isteyemeyecekler. Sürücüler, aralarında düzenledikleri tutanakların bir suretini fotoğraflarla beraber karşı tarafın trafik sigortası poliçesini tanzim eden sigorta şirketine veya kasko poliçesinden tazminat talep edilecekse, aracın kasko sigortası poliçesini tanzim eden sigorta şirketine ulaştıracak. Bu nedenle, mümkün olan durumlarda araçlar kaza yerinden kaldırılmadan önce sürücülerin farklı açılardan araçların fotoğraflarını çekmesi gerekecek" dedi. 

İşlek, trafik ekibi çağrılması gereken durumları da şu şekilde sıraladı; "Sürücü belgesiz motorlu araç kullanılıyorsa veya yetersiz sürücü belgesi ile motorlu araç kullanılıyorsa, sürücüde yaş küçüklüğü, alkol veya akıl sağlığı şüphesi varsa, kazaya karışan araçlardan biri veya daha fazlası kamu kurumlarına ait ise, kamu kurumlarına ait eşyada zarar meydana gelirse, trafik kazasında sadece 3. kişilere ait eşyalara zarar gelirse, kazaya karışan araçlardan birinin veya birkaçının trafik sigortası yok ise ve trafik kazası ölüm veya yaralanma ile sonuçlanmışsa trafik ekibi çağıracak." 

İşlek, bu uygulamanın yeni bir çığır açacağını ve Türkiye'nin trafik uygulamalarının örnek alınacak bir ülke durumuna geleceğini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 25 Mart 2008 Salı 14:44:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?