17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Tütün kontrol kurulu toplandı

Düzce Valiliği, yeni tütün kanunu kapsamında Vali Yardımcısı Kemal Kahraman başkanlığında bir kontrol kurulu oluşturarak sigarayla mücadele için ilk adımı attı.


TBMM'de yasalaşan ve resmi gazetede yayınlanan yeni tütün kanunu çerçevesinde çeşitli resmi kurum ve kuruluşların temsilcilerinden oluşan İl Tütün Kontrol Kurulu, valilik toplantı salonunda bir araya gelerek ilk toplantısını yaptı.


Sigara kullanımının yasak olduğu alanlar, koruyucu önlemler ve tütün temininin yasak olduğu yerler ile ilgili değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda ayrıca sigaranın zararlarına dikkat çeken afişler tanıtıldı.


Vali Yardımcısı Kemal Kahraman, tütün tüketiminin gelecek nesillerin sağlığını ciddi boyutta tehdit ettiğini belirterek, "Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de tütün ürünlerinin tüketilmesi yaygın bir alışkanlık ve ciddi bir halk sağlığı sorunudur. Bu ürünlerin tüketilmesi, kullananların yanı sıra pasif olarak tütün dumanına maruz kalanları da etkilemektedir. Çocuklarımızın ve gençlerimizin günlük hayatta tütün ürünü tüketen yetişkinlerle bir arada bulunmaları ve onlara özenmeleri, gelecek nesillerin sağlığını da tehdit eder durumdadır. Bilindiği gibi kişileri ve gelecek nesilleri tütün ürünlerinin zararlarından korumak ve herkesin en temel haklarından biri olan temiz hava soluyabilmesini sağlamak amacıyla 4207 sayılı Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine Dair Kanun yürürlüğe girmiş, 5727 Sayılı Kanunla da; bir bölümü 19 Mayıs 2008 tarihinde yürürlüğe girmek üzere çeşitli değişiklikler yapılmıştır" dedi.


Kahraman, Düzce'de de tütün tüketimini en aza indirmek ve yeni tütün yasasının gereklerini uygulamak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade ederek, "Tütün tüketiminin yasak olduğu kapalı alanlar, kamu hizmet binaları, koridorları dahil olmak üzere her türlü eğitim, sağlık, üretim, ticaret, sosyal, kültürel, spor, eğlence ve benzeri amaçlı özel hukuk kişilerine ait olan ve birden çok kişinin girebileceği binalar, taksi hizmeti verenler dahil olmak üzere karayolu, demiryolu, denizyolu ve havayolu toplu taşıma araçları, okul öncesi eğitim kurumlarının alanları, özel hukuk kişilerine ait lokantalar ile kahvehane, kafeterya, birahane gibi eğlence hizmeti verilen işletmelerdir" diye konuştu.


Vali Kahraman'ın açıklamalarının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

.
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2008 Cuma 16:33:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?