17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Ücretsiz sağlık taramasına ilgi büyüktü

Düzce Belediyesi ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi işbirliği ile Düzceli vatandaşlar ücretsiz sağlık taramasından geçiriliyor. Sağlık taramasında vatandaşlara diyabet, obezite ve hipertansiyon hakkında bilgi veriliyor.

İstanbul Caddesi’nde bulunan Büyük Camii önündeki prefabrik yapıda bir gün sürecek ücretsiz sağlık taramasında gün boyu 600 hastaya bakılması planlanan uygulamaya, Düzceliller büyük ilgi gösterdi. AİBÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nden 8 uzman hekim, 10 asistan, 4 intörn hekim, 10 hemşire, Düzce Devlet Hastanesi’nden de 6 kişilik sağlık ekibinin görev yaptığı sağlık taramasında hastalara diyabet, obezite, hipertansiyon ve sağlıklı yaşam konularında bilgiler verildi.

AİBÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yıldırım Çınar, "Metabolik sendrom, obezite genişliyor. İnsanlarımıza sağlıklı yaşamayı, sağlıklı belenmeyi, diyabette metabolik sendromdan bu sayede korunmayı ve gelecek diyabeti önlemeyi anlatıyoruz. Ayrıca Düzce’de yapılan bu pilot uygulamanın, Türkiye’ye bir model oluşturmasını amaçlıyoruz" dedi. Vatandaşlar da ücretsiz sağlık taramasından memnun kaldıklarını söylediler.

düzce
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2004 Çarşamba 13:15:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?