17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Uçurtmalar yarıştı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Düzce Çakırlar İlköğretim Okulu tarafından 5. Uçurtma Festivali düzenlendi.

Çakırlar İlköğretim Okulu'nun yanında bulunan boş alanda düzenlenen uçurma festivaline Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, İl Dernekler Müdürü Adnan Zengin, milli eğitim müdür yardımcıları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Okul Müdürü Kerim Aşıkoğlu, amaçlarının geleceğe uçurtma sevgisini aşılamak olduğunu belirterek, "5 yıl önce uçurtma festivalini düzenlemekteki amacımız uçurtmanın keyfini yaşatmak, insana doğa sevgisini aşılamak ve bizden sonraki kuşaklara miras bırakmaktı. Uçurtma bir spordur, eğlencedir. Herkesi uçurtma uçurmaya davet ediyorum" dedi.

Etkinlikler kapsamında "En güzel uçurtma" ve "En güzel uçan uçurtma" kategorilerinde yarışma düzenlendi. En güzel uçan uçurtma yarışmasına 19, en güzel uçurtma kategorisine ise 11 okul katıldı.

Yarışmalar sırasında öğrenciler halk oyunları gösterileri sundu. Yarışmalarda en güzel uçurtma dalında birinci Yunus Emre İÖO'dan Gökhan Bayraktar, ikinci Çakırlar İÖO'dan Sema Pomas ve üçüncü Düzce Lisesi'nden Kasım Kuba oldu.

En güzel uçan uçurtma yarışmasında ise birinci Nesrin Kreşi'nden Işınsu Karataş, ikinci Şehit Teğmen Uğur Atlan İÖO'dan Hilal Kapan ve üçüncü Sancaklar İÖO'dan Enes Gümüştaş oldu. Yarışmada dereceye girenlere kupa ve çeşitli hediyeler verildi.

.
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2008 Salı 16:12:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?