17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Ünal'dan kantin uyarısı

Düzce Tarım İl Müdür vekili Ayhan Ünal, okul kantinlerinde satılan gıda maddelerinin sağlık kurallarına aykırı olmasının kabul edilemeyeceğini söyledi.


Okul çağındaki çocukların sağlıklı beslenme ve gelişiminde önemli yeri olan kantinlerden alacakları yiyecekler konusunda kantin işletmecilerine büyük görevlerin düştüğüne işaret eden Müdür vekili Ayhan Ünal, 2008-2009 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte Tarım İl Müdürlüğü Kontrol Şube Müdürlüğü'nde görevli gıda denetçilerinin il genelindeki tüm okullarda gıda denetimlerine başladığını söyledi. Öğrencilerin güvenli ve sağlıklı ürün tüketebilmesi için işyerlerinde gerekli hijyen ve sağlık şartlarının uygun hale getirilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirten Ünal, "Okul kantin ve yemekhanelerinde çocuk ve gençlerin sağlıklı ve dengeli beslenmelerinin sağlanmasına yönelik besinlerin hazırlanması, satışının yapılması, açıkta ve uygunsuz satışların önlenmesi hususunda işletmeciler uyarılmaktadır. Gıda depolama, hazırlanma ortamı, kullanılan malzemeler, personel hijyeni, uygun hammadde kullanımı ve tüketime sunuş biçimi yönünden yapılan denetimlerde uygun olmayan işletmelere yasal mevzuat doğrultusunda süre tanınmakta yada cezai işlem uygulaması yapılmaktadır" dedi.


Ünal ayrıca, gençlerin yada çocukların güvenli gıda ile beslenmesinin temini amacıyla okul kantinleri, yemekhaneleri dışında okul çevrelerinde faaliyette bulunan pideci, tostçu ve dönerci gibi toplu tüketim yerlerinde de yoğun denetimlerin sürdüğünü de sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 18:04:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?