17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Üniversite şenlenecek!

Düzce Üniversite (DÜ) Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, 21-25 Mayıs tarihleri arasında üniversite- belediye işbirliğinde düzenlenecek bahar şenliğinde halk ile üniversitenin kaynaşmasını amaçladıklarını söyledi.

DÜ Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu ve Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, 21 - 25 Mayıs tarihleri arasında üniversite belediye işbirliği ile gerçekleştirilecek Bahar Şenliği ile ilgili bilgi vermek üzere ortak bir basın açıklaması düzenledi.

Rektör Şerifoğlu, bu yıl düzenlenecek şenliğin geçen yıl yapılan şenlikten daha kapsamlı olacağını belirterek, "Geçmişimiz her ne kadar 80'li hatta 70'li yıllara dayansa da, aslında 2 yıllık yeni bir üniversiteyiz. Bu sene bahar şenliğinin de 2.'sini düzenliyor olacağız. Geçen seneden çok farklı bir şenlik olacağını düşünüyoruz. Çünkü Düzce Belediyesi gibi kuvvetli bir ortağımız var. Kendilerine üniversitemize gösterdikleri ilgi ve verdikleri destek, özellikle bahar şenliğindeki katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Üniversitelerin geleneksel olarak öğrenciler için düzenledikleri bu tür nefes alma araları var. Bu sene ki şenlik biraz geniş kapsamlı. Biz genç bir üniversiteyiz. Bu kadar genç bir üniversitenin kurumsallaşma sürecini çabuk bitirmesi, yeni birimlerini çabuk kurabilmesi, daha fazla öğrenci alarak Düzce ile entegrasyonunu sağlayabilmesi için şehrin üniversiteye, üniversitenin de şehre yakınlaşacağı projelere ihtiyaç var" dedi.

Üniversitenin coğrafi konumu itibariyle şehirden kopuk gibi göründüğünü ve son 1 yıldır bu imajı yok etmek için sosyal etkinlikler düzenlediklerini ifade eden Şerifoğlu, "Coğrafi konumumuz itibariyle şehirden kopuk gibi görünüyoruz. Son bir yılda özellikle bu imajı kırmak için çok fazla sayıda kültürel ve sosyal etkinlik yaptık. Bu şenliği şehir ve üniversite yakınlaşması için bir fırsat olarak görüyoruz. Belediye'nin de bize gösterdiği desteği çok önemli buluyoruz. Bu şenlikte öğrencilerimiz, Düzce kamuoyu, gençler ve kendini genç hisseden herkes bir araya gelebilecek. Böylece kampüsümüze gelen Düzceliler sorunları, eksikleri yerinde görebilecek. Aynı anda yapılanlar da yerinde görülebilecek. Yani hem var olanlarla gurur duyabilecekler, hem de eksikleri giderme konusunda bizlere destek olabilecekler ve yeni önerileri paylaşacaklar. Kendini genç hisseden herkesi şenliğimize bekliyoruz" diye konuştu.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ise, DÜ'nün aranan, beğenilen bir üniversite olabilmesi için tüm kurumların özel bir çaba harcaması gerektiğini belirterek, "Böyle bir organizasyonu birlikte yapmak güzel bir şey, ancak üniversite ile beraber bir şey yapmak da bizim için bir prestij. Buna fırsat veren, imkan sağlayan değerli Rektörümüze, Daire Başkanına ve üniversite yönetimine teşekkür ediyoruz. Her zaman söylediğimiz bir şey var. Aslında bütün kurumların tamamının bir şekilde kendilerine üniversite başlığı altında bir çalışma bölümü ayırtmaları gerekiyor. Herkes kendi işini tabi ki yapacak. Düzce Belediyesinin, Valiliğin kendisine verilmiş görevler var. Ancak bütün kurumlar kendilerine verilmiş görevler dışında ayrıca üniversitenin gelişmesi, büyümesi, aranan, istenen, beğenilen bir üniversite özelliğini kazanması için ayrıca bir çaba sarf etmeli ve bu konuda özel bir metot geliştirmeli diye düşünüyorum" dedi.

Başkan Keleş, belediye olarak özellikle üniversitenin sosyal anlamda gerçekleştireceği tüm faaliyetlerde yer almayı istediklerini belirterek, "Düzce Belediyesi olarak özellikle üniversitenin sosyal anlamda yapacağı bir takım faaliyetlerde yer almaya gayret ediyoruz. Bahar Şenliği de bunlardan bir tanesi. Gerçi bir şanssızlığımız var. Biz ne zaman bahar şenliği yapmaya kalksak yağmur yağar. İnşallah bu sene böyle olmaz. Geçen sene İsmail YK'nın geldiği Bahar Şenliği konserinde adeta bir meydan muharebesi verdik. Bu seneki inşallah daha açık bir havaya rastlar" diye konuştu.

Yaz aylarının sonuna doğru geleneksel bir Düzce festivali organize etmeyi planladıklarını da dile getiren Başkan Keleş, "21-25 Mayıs tarihleri arasında yapılacak bu şenlik öncelikle üniversitede başlayacak ve devam edecek. Daha sonra da Anıtpark'ta sonlanacak. İnşallah yaz aylarının ortalarına ya da sonlarına doğru bir geleneksel Düzce festivali yapmaya çalışacağız. Bu konuda da ben üniversiteyi işbirliğine davet ediyorum. Sivil toplum örgütlerinin desteği gerekiyor" dedi.

.
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2008 Salı 18:03:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?