17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Vali, Lise Müdürleri ile toplantı yaptı

Lise müdürleriyle bir araya gelen Düzce Valisi Bülent Kılınç, maddi durumu iyi olmayan, derslerinde başarılı çocuklara gerekli desteği vereceğini söyledi.


Vali Bülent Kılınç ile İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, 2007-2008 eğitim-öğretim yılındaki çalışmaların değerlendirilmesi ve yeni eğitim-öğretim yılı hazırlıklarıyla ilgili lise müdürleriyle toplantı gerçekleştirdi.

Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya, milli eğitim müdür yardımcıları da katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Vali Bülent Kılınç, Düzce ölçeğindeki illerin gelişmesinin, üniversite okuyarak illerine hizmet veren öğrenciler sayesinde olabileceğini söyledi. Düzce ile diğer illerin bir karşılaştırmasını yaptığını belirten Kılınç, "Bilecik ile Düzce'nin eğitim açısından birbirine çok benziyor. Bilecik bizim ilimiz için belirlediğimiz hedefleri il olarak yakalamış. ÖSS'de Bilecik ili de geride. Ancak yerleştirmede 2. sırada. Demek ki yapılması gereken, sınava girecek çocukların başarılarını yükseltmek ve sınavı kazananların lisans okumasına izin vermek.

Bizim görevimiz bu fırsat eşitliğini yaratmak. Öğrenci-veli-okul ayağı kurulmadığı sürece başarının gelmesi çok zor. Velileri de bu işin içine katmak lazım" dedi. Kılınç, derslerinde başarılı olan, ancak maddi durumu iyi olmayan öğrencilere maddi destek sağlamak için taahhütte bulunurken, okul müdürlerinin bu öğrencileri tespit ederek, kendisine bildirmelerini istedi. 2008-2009 eğitim-öğretim yılında da deneme sınavları yapacaklarını kaydeden Vali Kılınç, Düzce'nin hak ettiği seviyeye geleceğine inandığını ifade etti.


İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer ise, 2008-2009 eğitim-öğretim yılının kısmen başladığını belirterek, "Belki eksikliklerimiz var ama yok denecek kadar az. 2008-2009 eğitim-öğretim yılında 5 öğrencimizi ve birkaç personelimizi kaybettik. Yeni eğitim öğretim yılının eksiksiz geçmesini diliyorum" dedi.

Son gerçekleştirilen OKS'de Düzce'de büyük bir başarı elde edildiğini, ancak bu başarının ÖSS'de kaydedilemediğini ifade eden Sezer, "İlköğretim müdürleri ile dün bir toplantı yaptık. Başarılarından dolayı kendilerini kutladık. Biz bu teşekkürü gelecek yıllarda size de yapmak istiyoruz. Geçtiğimiz yıl ÖSS'de beklediğimiz sıçramayı yapamadık. Önümüzdeki eğitim öğretim yılının sağlıklı ve mutlu olmasını diliyorum" dedi. Toplantı, 2007-2008 eğitim-öğretim yılının değerlendirilerek, 2008-2009 eğitim-öğretim yılına hazırlık yapılmasının ardından sona erdi.

İha
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2008 Perşembe 19:11:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?