17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Vali Kılınç orman sanayicilerini dinledi

Düzce Valisi Bülent Kılınç, orman sanayicilerini gezerek yaşadıkları sıkıntı ve sorunlar hakkında bilgi aldı.

Vali Bülent Kılınç, Düzce'de parke ve kereste üretimi yapan 5 fabrikayı ziyaret etti. Vali Kılınç beraberinde, Düzce Orman Ürünleri Sanayicileri Derneği Başkanı Recep Çodar ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Büyük'le birlikte orman sanayicilerinin sorunlarını dinledi.

İlk olarak İsmail Akyüz'e ait orman ürünleri fabrikasına giden Kılınç, ağaç sanayinde sorunlar yaşandığını, çözüm yollarının bulunması amacıyla ziyaretleri gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "Sanayicilerimizin sorunları ile çözüm yollarını konuşacağız. Sanayicilerimize nasıl katkıda bulunabiliriz onlara bakacağız" dedi.

Ağaç sanayinin Düzce için önemli bir sektör olduğunun altını çizen Kılınç, "Ağaç sanayi kentimiz için önemli bir sektör. Belki organize sanayiden önce ilin temel sanayi sektörü idi. Orman envali ve işlerin açılması konusunda sıkıntılar olduğunu öğrendik. Bunlar geçtiğimiz günlerde Çevre ve Orman Bakanı ile ilgili bürokratlara iletildi. Bizler de bu konularda çözüm bulma noktasında arkadaşlarımıza yardımcı olacağız. İlimize girdi sağlanması ve en önemlisi de insanlarımıza istihdam sağlanması için bu sektörün yaşaması gerekiyor. Düzce'de vatandaşımız ağaç sanayinden ekmek parası kazanıyor. Dolayısıyla bu sektörü canlı tutmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

Kılınç, 4 fabrikayı daha ziyaret ederek, firma yetkililerinden bilgi aldı.

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2008 Salı 16:51:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?