17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Vali Kılınç yaşam alanını gezdi

Düzce Valisi Bülent Kılınç, 25 engellinin ikamet edebileceği, rehabilitasyon hizmetinin verilebileceği Düzce Erişilebilir Konut ve Yaşam Alanı'nın kent için güzel bir yatırım olacağını söyledi.


Kalıcı konutlar bölgesinde inşaatına başlanılan ve yaklaşık 3 yıldır bitirilemeyen Ulaşılabilir Yaşam Derneği tarafından projelendirilen Düzce Erişilebilir Konut ve Yaşam Alanı tamamlanmayı bekliyor. Vali Bülent Kılınç, 2005 yılında yapımına başlanan ancak finansman sorunu nedeniyle tamamlanamayan Ulaşılabilir Yaşam Derneği Düzce Erişilebilir Konut ve Yaşam Alanı inşaatını gezdi.

Kılınç, 25 engellinin ikamet edebileceği, rehabilitasyon hizmetinin verilebileceği kompleksin tamamlandığında Düzce için en güzel yatırım olacağını söyledi. Kılınç, "Ulaşılabilir Yaşam Derneği tarafından projelendirilen, kısmen Hollanda hükümeti tarafından finansmanı sağlanan fakat finansmanın bitmesi ve ardından Hollanda'nın desteği çekmesiyle yarım kalan bu merkezin faaliyete geçmesiyle Düzce için en güzel yatırım tamamlanmış olacak" dedi. Engelliler kompleksinin hizmete girmesinin hedeflendiğini kaydeden Kılınç, engellilere hizmet için hazırlanan projenin iki kısımdan oluştuğunu belirterek, "Birincisi konutlar bölgesi. İkincisi de toplum merkezi adı altında engellilerimizin çalışabileceği, eğitim görebileceği, vakit geçirebilecekleri bölüm olacak. Toplum merkezini hayata geçirmemiz kısa vadede kolay değil.

Fakat en azından yarım kalmış binalarımızı bitirmek istiyoruz" dedi. Devlet-vatandaş işbirliğiyle inşaatın ikamet bölümünü hizmete sokarak engelli vatandaşların sorununa çözüm bulacaklarını kaydeden Kılınç, işadamlarının desteğine ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

İha
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2008 Salı 17:11:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?