17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Vali Nimetoğlu, Melen çayı ıslah çalışmalarını izledi

Valisi Halil Nimetoğlu, Devlet Su İşleri’nin (DSİ) Melen Çayı’nda yürüttüğü ıslah çalışmalarını inceledi. DSİ Düzce İl Müdürü Beşir Özcan ile birlikte çalışmaları inceleyen Vali Halil Nimetoğlu, yapılan işin tamamen devlet olanakları ile yürütüldüğünü belirterek, "Devletin makine ve personel gücü ile yürüyen bu çalışmada şu ana kadar 6.5 kilometrelik bölüm ıslah edildi. Bütün bu çalışmaların hedefi, Melen Çayı’nda özellikle kış aylarında yaşanan taşkınları önlemek. Artık Melen, daha uygar bir biçimde, çevresine zarar vermeden yatağında akacak" dedi.

Vali Nimetoğlu, Melen Çayı kenarında piknik alanları oluşturulacağını da belirterek, "Suyla gelen felaketi önleyerek, faydaya dönüşmesi için uğraş veriyoruz" diye konuştu.

DSİ İl Müdürü Beşir Özcan ise, tamamı 16.5 kilometre olacak çalışmada şu ana kadar 6.5 kilometrelik bölümünün tamamlandığını kaydederek, "Ayrıca Melen Çayı’nın yatağını 40 metre kadar genişletiyoruz. Yapılan çalışmayla daha önce saniyede 170 metreküp olan debi, 3 kat artarak saniyede 700 metreküpe çıkacak. Debinin 3 kat artması Düzce için çok iyi olacaktır" dedi.

düzce
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2004 Çarşamba 14:58:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?