17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Vali Nimetoğlu müze denetledi

Düzce Valisi Halil Nimetoğlu, Konuralp Beldesi’nde bulunan Konuralp Müzesini ve Anfi Tiyatroyu gezerek incelemelerde bulundu.

Vali Nimetoğlu, Konurlp Müzesi’nde İl Kültür Turizm Müdürü Mahmut Kurt ile birlikte müzenin slayt tanıtımını izledi, ardından müzenin arkeoloğu Züleyha Kartal’dan müze hakkında bilgiler aldı. Arkeolog Kartal, müzenin en değerli eserlerinin İstanbul Arkeoloji Müzesi’nde bulunduğunu söylemesi üzerine Vali Nimetoğlu, bu kentin eserlerinin bu müzede korunması gerektiğini söyledi. Vali Nimetoğlu, toprak altından çıkarılmamış olan tarihi eserlerin çıkarılması ile ilgili maliyetlerin büyük olduğunu belirterek, "Bu müze, Düzce için yeterli olmayacak, zaten Düzce’de bu anlamda bir eksiklik var. Bir kültür ve sanat müzesinin yapılması gerekiyor. Bizde bunu bir kültür merkezi yaparak gidermeyi düşünüyoruz. Bu konuda Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in olumlu yönde çalışmaları var. 2005 yılında sanırım çözüme kavuşacak" dedi.
Konuralp Müzesi’nde 6 bin 82 adet tarihi eser bulunurken, bodurum katında bulanan Roma dönemine ait zengin ailelerin evlerinin zemine döşettikleri Fırtına Tanrısı motifi ise önümüzdeki günlerde restorasyonu yapılarak sergilenecek.

Düzce
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2004 Cumartesi 12:12:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?