17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Vali Şahin'e eğitim ödülü

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül tarafından ödüle layık görülen Düzce Valisi Vasip Şahin, proje sayesinde bin 820 engelli öğrencinin eğitim gördüğünü, bu kampanyada tüm Düzcelilerin emeği olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül tarafından yürütülmekte olan "Eğitim Her Engeli Aşar" kampanyası kapsamında Düzce'de gerçekleştirilen faaliyetler, Cumhurbaşkanlığınca yapılan değerlendirme neticesinde başarılı bulundu. Türkiye çapında gerçekleştirilen projede 15 il ödüle layık görüldü. Ödülü, Çankaya köşkünde Hayrünnisa Gül'ün elinden alan Düzce Valisi Vasip Şahin, ödülü Düzceliler adına aldığını söyledi.

Vali Şahin; "Bu kampanya eğitimin dışında kalan engelli öğrencilerimizi eğitim kapsamına almaktı. Türkiye'de çok başarılı bir şekilde uygulanan bir proje oldu. Düzce'de eğitime uygun olan bin 825 çocuğumuzun bin 820'si bu projeye dahil edildi. Bir kısmı özel sınıflarda, bir kısmı özel okulda, bir kısmı da kaynaştırılmış sınıflarda eğitim aldı. İlçelerde 8 tane, merkezde 5 tane engelliler için özel sınıf açıldı. Bu öğrencilerimiz burada eğitime tabi tutuldular. Asıl bizim için güzel olan tarafı kaynaştırılmış sınıflardaki öğrencilerimizin durumu. Çocuklarımızın çoğu diğer öğrencilerle birlikte eğitim alıyorlar. Bunlar hem hayata onlarla birlikte hazırlanıyorlar, hem de onlarla birlikte her şeylerini paylaşıyorlar. Projenin asıl beklentisi de engelli öğrencilerin, engelli olmayanlarla kaynaştırılması. Proje bir yıl daha devam edecek, fakat sonlanmakla birlikte kampanyanın amaçladığı faaliyetlerin sonlanması mümkün değil, proje kendi ivmesiyle sürüp gidecek. Projeyi burada milli eğitim camiasındaki arkadaşlarımız büyük bir özveriyle yürüttüler, velilerimiz çocuklarını desteklediler, bu ödülü onlar adına aldım. En büyük pay onlarındır. Düzce'nin toplum olarak bu ödülde payı çok büyüktür. Düzcelilere teşekkür ediyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2011 Cuma 17:07:02
Güncelleme :29 Nisan 2011 Cuma 17:16:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?