17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Vekillere hayırlı olsun ziyareti

DÜZCELİ MUHTARLARDAN VEKİLLERE HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

Düzce’deki mahalle ve köy muhtarları 12 Haziran’da Düzce’den milletvekili olarak seçilen İsmail Korkmaz, Fevai Arslan ve Osman Çakır’a tebrik ziyarnetinde bulundular.

Ak Parti binasında gerçekleştirilen ziyarette konuşan Milletvekili İbrahim Korkmaz muhtarlarla bir koordinasyon kurmayı hedeflediklerini belirterek “Zevkli bir 4 yıl bizi bekliyor” dedi.

Korkmaz, “Muhtarlarımızı güler yüzlü görmek bizi mutlu ediyor. Gittiğimiz her köyde çok güzel karşılandık. Aramızdaki sağlıklı iletişimin artarak devam etmesini diliyorum. Bizim açımızdan bunun gereği neyse yapacağız. Asıl yorgunluk bundan sonra başlıyor. Muhtarlarla vekiller olarak müthiş bir koordinasyon içerisinde çalışacağız. Muhtarlar arasında eşit değil adaletli davranacağız. Çünkü eşitlik her zaman adaleti getirmiyor. Diyalogu iyi olan, telefona çabuk sarılan muhtar işini görür dönemi bitecek. Adaletli bir şekilde ihtiyaçları gidereceğiz. Yaz döneminde de bütün köylerimizi gezeceğiz” dedi.

Fevai Arslan ise köy ve mahallelerin tüm eksiklerine vakıf olduklarını dile getirerek “5 yıldır beraber çalışıyoruz. 4 aylık bir ara verdik. Ama bundan sonra göreve hep beraber devam edeceğiz. Kimin ne noksanı var biliyoruz. Yola çıktığımız arkadaşlarımızla duruma vakıf olup, birbirimizi tamamlayarak, öncelik sırasını şaşırmadan, birbirimizi kırmadan yolumuza devam edeceğiz. Eşitlik değil adalet sağlayacağız. Tüm muhtar arkadaşlarıma desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Osman Çakır, siyasi görüş ayrımı yapmaksızın tüm muhtarlarla iyi ilişkiler kuracaklarını belirterek “100’ün üzerinde köye gittim. Bazı köylerde muhalif partilere mensup kişilerin tepkisiyle karşılaştım. Ama daha sonra o köylerin oy oranlarına baktım, Ak Parti ezici bir üstünlüğe sahip. Yanlış bilmiyorsam hala 1936 yılında çıkan Köy kanunu ile yönetiliyoruz. Köy ve mahalle kanunlarıyla ilgili yeni bir yapılanma var. İnşallah yeni kanunu çıkartmak bize nasip olur. Bu yapılanma kapsamında muhtarların özlük hakları ile ilgili önemli gelişmeler de olacak. Şunu özellikle vurgulamak istiyorum. Önümüzdeki süreçte hangi siyasi partiye mensup olursanız olun hep birlikte diyalog içerisinde çalışacağız. Belirli dönemlerde muhtarlarla bir araya gelmekte büyük fayda var. Seçim sürecindeki desteklerinizden ötürü çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Ziyarette Ak Parti Düzce Milletvekilleri İbrahim Korkmaz ile Osman Çakır ilk kez Düzce’de uygulanacak ve köy muhtarlarıyla dijital iletişimi sağlayacak yeni sistemi tanıttılar. İbrahim Korkmaz yeni sistemde muhtarların bilgisayar ortamında istedikleri zaman taleplerini vekillere ulaştırabileceklerini söyledi. Yeni sistem sayesinde köy ve mahallelere ki tüm eksiklerden haberdar olacaklarını belirten Korkmaz 2 yıl içerisinde uygulamanın başlayacağını açıkladı.

Korkmaz yeni sistemini sağlayacağı faydaları şöyle sıraladı: “Bunu alışılmış yöntemlerle yapmayacağız. Düzce’de ihtiyaç belirleme işini bir nevi otomasyona sokacağız. Bilgisayar ortamında ihtiyaç belirleyeceğiz. Mahalle ve köylerdeki tüm ihtiyaçları bilgisayar ortamında muhtarlardan alacağız. Muhtarlarımız ‘Vekili aradım ulaşamadım’ sorunundan kurtulacaklar. Yeni sistemi bilgisayar destekli yapacağız. Çok basit forumlara muhtarlarımız ihtiyaçlarını kodlayacaklar. Taleplerin kaybolması söz konusu olmayacak. Muhtarlarımız bize bir tık ile ulaşabilecek. Bizlerde onu istediğimiz gibi raporlayabileceğiz. Takip bizim için kolaylaşacak. Şuanda ekibimiz bu sistem üzerinde çalışıyor. Bunun için 2 yıllık bir deneme süresi olacak. 2 yıl içerisinde de eskiden yeniye doğru bir dönüşüm yaşanacak. Muhtar arkadaşlarımızla birlikte bunu başaracağız. Türkiye’de böyle bir sistem yok ve bunu ilk kez burada gerçekleştirmiş olacağız. Burada muhtarlarımızdan sabır ve özveri istiyoruz. Bu sistemde sadece Düzce’nin ihtiyaçları değil sahip oldukları da ortaya çıkacak.”

Osman Çakır ise yeni sistemin Türkiye’ye örnek olacağını dile getirerek “Yeni bir sistem oturtmaya çalışıyoruz. Bu sistem sayesinde köy muhtarlarına daha rahat ulaşabileceğimizi tahmin ediyorum. Bu sistemle Düzce’nin hangi köylerinde su sorunu var, hangi köylerinde, park sorunu var, hangi köylerinde yol ve kanalizasyon sorunu var hepsini görme şansımız olacak. Bu sistem Türkiye’ye örnek olacaktır. Elimizde sihirli değnek yok. Biz kral değiliz. Bir program çerçevesinde köylerin sorunlarını çözmeye çalışacağız. Yerel yönetimlere katlı konusunda elimizden geleni yapacağız” dedi.

DÜZCELİ MUHTARLARDAN VEKİLLERE HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2011 Çarşamba 16:13:00
Güncelleme :15 Haziran 2011 Çarşamba 18:20:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?