17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Yargı Düzce'de yeni döneme buruk başladı

Özel Öncü Koleji Egemen Toplantı Salonu’nda yapılan Adli Yılın açılış törenine Düzve Vali Vekili Osman Demir, Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Metin Yandırmaz, Ağır Ceza Başkanı Hüseyin Serter, Düzce Baro Başkanı Av. Kadir Kurtuluş, Düzce Emniyet Müdürü Saim İşlek, hakimler, savcılar, avukatlar, daire müdürleri ve siyasi parti il başkanları katıldı.


Törende konuşan Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Metin Yandırmaz yeni yıla yeni bir kadro ile girdiklerini belirterek hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Başsavcı Yandırmaz, "Toplum hayatında düzenin, barış ve huzurun sağlanması Devletin varlık nedenidir. Devletin temeli ise hukuk ve adalettir. Adalet insanca yaşamın ekseni, devlet ve demokrasinin temel dayanağıdır. Adaletin sağlanması kişi hak ve özgürlüklerin korunarak, hukukun üstünlüğü ilkesinin gerçekleştirilmesi, demokratik devletin en temel görevlerinden birisidir" dedi.


Başsavcı Yandırmaz ayrıca, adliyelerin fiziki alt yapısının yeterli olmadığını ifade ederek, "Bugün ülkemizde yargısal faliyetlerin büyük çocuğunluğu gerek yapı, gerek mefruşat ve teknik donanım bakımından son derece yetersiz binalarda yerine getirilmekte, bu durum mahkemelerin saygınlığı ile bağdaşmamaktadır. Düzce’de de genel tablodan farklı değil. Yoğun iş yüküne rağmen adalet hizmetleri halen fiziki koşulları son derece yetersiz bir okul binasında yürütülmektedir. Bu nedenle Düzce’nin acilen yargının saygınlığına yakışır bir adliye binasına kavuşturulması gayreti içersindeyiz. Yine cezaevimizin ilimiz ihtiyaçlarına cevap veremeyecek hale gelmiş olması nedeniyle yeni bir cezaevi yapımı ile ilgili çalışmalarımız devam etmektedir" diye konuştu.

Düzce Baro Başkanı Kadir Kurtuluş ise, adliyenin bir an önce fiziki koşullarının iyileştirlmesi gerektiğini belirterek, Düzce’ye Aile ve Ticaret Mahkemeleri’nin gelmesi gerektiğini söyledi.
Adli Yılın açılışı verilen kokteyl ile son buldu.

iha-düzce
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2004 Pazartesi 20:43:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?