17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Yavru balıklar ölüm tehlikesinde

Düzce'nin Beçiyörükler Köyü'nden geçen Beçi Deresi havaların kurak gitmesi nedeniyle kuruyunca, binlerce yavru balık ölüm tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Tarım İl Müdürlüğü ekipleri, ölmek üzere olan balıkları kendi imkanlarıyla kurtardı.
Tüm yurtta olduğu gibi Düzce'de de yaşanan aşırı sıcaklar ve kuraklık nedeniyle çok sayıda dere kurudu, bazı derelerde ise su seviyesi iyice düştü.

Beçiyörükler köyünde bulunan Beçi Deresi'nde kuraklık nedeniyle su seviyesi düşünce, yüzlerce balık yavrusu ölüm tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. 5 metrekarelik su içinde yaşamaya çalışan balık yavruları Tarım İl Müdürlüğü'nü harekete geçirdi.
Tarım Müdürlüğü ekipleri, gölet haline gelmiş noktadan binlerce yavru balığı ağ yardımıyla toplayıp kovalarla su akışı olan dereye dökerek, balıkların hayatlarını kurtardı.


Tarım İl Müdür Vekili Ayhan Ünal, yetkileri arasında sulak alanlardaki doğal dengenin korunması olduğunda hatırlatarak, "Ekiplerimiz kontrolleri sırasında balıkların ölümle karşı karşıya kaldıklarını tespit etmişler. Biz de balıkları buradan nasıl kurtarırız diye plan yaptık. Şu anda balıkları bulundukları yerden alarak su akan dereye bırakıyoruz" dedi. Tarım İl Müdür Vekili Ünal, balıkların daha çok sazan, bıyıklı balık gibi türlerden oluşturduğunu ve olta balıkçılığında önemli bir yere sahip
olduklarını söyledi.

İha
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2008 Salı 19:45:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?