17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Yem bitkisi destekleme başvurusu

Hayvancılığın Desteklenmesi Projesi kapsamında yem bitkisi üreten çiftçilerin 2008 yılı üretim sezonu için geç kalmadan Tarım İl Müdürlüğü'ne müracaat etmeleri gerekiyor.

Düzce Tarım İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, hayvancılığın desteklenmesi ile ilgili olarak 2008/13489 sayılı Bakanlar Kurulu kararının 15 Nisan 2008 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdiği bildirildi.

Açıklamada, bu kapsamda yem bitkileri ekilişlerine ait desteklemelerin uygulamalarına yönelik Bakanlar Kurulu Kararı'nın uygulama esaslarını belirleyen tebliğ çalışmalarının devam ettiği ve yeni tebliğ yayınlanıncaya kadar üreticilerin mağdur olmamaları için 2008 yılı üretim sezonunda yem bitkisi üretimi yapan çiftçilerin destekleme başvurularını İl Tarım Müdürlüğüne yapmaları gerekiyor.

Ayrıca çiftçiler İl Tarım Müdürlüğünden temin edecekleri ÇKS ve Yem Bitkileri müracaat dosyalarını tamamlayıp, geri götürmeleri suretiyle başvurularını hasattan önce yapmaları ve tarla kontrollerini İl Tarım Müdürlüğü teknik elemanlarına mutlaka yaptırmaları gerekiyor.

Açıklamada son olarak 2008 yılında yem bitkilerine uygulanacak destekleme miktarları şu şekilde bildirildi; dekar başına yonca için 115 YTL, korunga için 75 YTL, yapay çayır, mera için 75 YTL, tek yıllık için 30 YTL ve slajlık tek yıllık yem bitkileri ve slajlık mısır için 45 YTL.

.
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2008 Perşembe 15:26:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?