17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Yemin töreni düzenlendi

Düzce İl Jandarma Alay Komutanlığı'nda acemi eğitimini tamamlayan 323. Kısa Dönem 14 er, düzenlenen törenle yemin etti.


Alay Komutanlığı'nda düzenlenen yemin törenine Düzce Valisi Bülent Kılınç, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Sabahattin Toprak, Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Yiğit, Ağır Ceza Reisi Hüseyin Serter ve askerlerin yakınları katıldı.


Törende bir konuşma yapan Albay Toprak, içtiğiniz bu andın vatan sevgisi, vazife, namus ve şeref anlamında olduğunu ve aynı zamanda Türk Silahlı Kuvvetleri'ne mensup birer asker olduklarının göstergesi olduğunu belirterek, "TSK Türk Milleti'nin ayrılmaz bir parçasıdır. Türk ordusu güçlüdür, Türk askeri disiplinlidir. Hürriyet ve bağımsızlığımızın, toprak bütünlüğümüzün, temelini oluşturan, laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin inançlı, kararlı ve her an göreve hazır olan
TSK'nın ve onun ayrılmaz parçası olan jandarma teşkilatının bir ferdi olarak, birlik, beraberlik ruhu içinde, yemininize sadık kalacak, yurdumuzda emniyet ve asayişi sağlayacak, her türlü suçla mücadele edeceksiniz" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından çeşitli branşlarda derece yapmış askerlere hediyeler verildi. Tören geçişi ile son bulan program sonrasında askerler aileleri kucaklaşarak hasret giderdiler.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2008 Cuma 19:58:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?