17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Yığılcalı minikler bakandan ne istedi?

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Düzce'de Yığılca İlçesi Şehir Suyu Arıtma Tesisi'nin açılışına katıldı. Bakan Eroğlu, "Ben çalışma dönemimde 25 milyon nüfusa su verdim. Türkiye'nin 2023 ila 2040 yılları arasındaki su ihtiyacını hesaplıyoruz" dedi.

Düzce'nin Yığılca İlçesi Belediyesi tarafından inşa edilen Yığılca İlçesi İçme Suyu Arıtma Tesisi'nin açılışına Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Düzce Valisi Bülnet Kılınç, AK Parti Düzce Milletvekilleri Metim Kaşıkoğlu ve Celal Erbay, Çevre ve Orman Bakanlığı bürokratları, kaymakamlar ve çok sayıda davetli katıldı. Arıtma tesisinin açılışı öncesi Düzce Belediyesi Mehter Takımı, seslendirdiği mehter marşları ile Bakan Eroğlu'nun oldukça ilgisini çekti.

Ayrıca, Yığılcalı minikler ellerinde, ''Bakanım Sahamıza Çim İstiyoruz'' pankartı ile Bakan Eroğlu'dan sahalarının çim yapılmasını istediler. Açılış töreninde konuşma yapan Yığılca Belediye Başkanı Ali Kemal Sezgin, tesisi yaparken oldukça zorlandıklarını belirterek, ''Her işe başlandığında oldukça zorluk çekiliyor. Fakat bittiğini görünce hayırlı bir işe vesile olduğumuz anladık'' dedi. Vali Bülent Kılınç, Yığılca ve etrafının önemli turizm alanlarından olduğunu ifade ederek, ''Bakanımız yolda gelirken, buralar ne güzel yerler dedi. İstanbul'un yüzde 40 oranında su ihtiyacını karşılayacak olan bu yerler, ileride İstanbul'un tatil ihtiyacını da karşılayacak'' diye konuştu.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, açılışı yapılan tesisin mükemmel şartlarda yapıldığını ifade ederek, ''Bu tesisi yapmakta emeği geçen herkesi teşekkür ediyorum. Köyde yaşayan vatandaşlarımızın da bu tip tesislere ve sağlıklı su içmeye ihtiyacı var'' dedi. Konuşmaların arından Bakan Eroğlu ve protokol üyeleri artıma tesisinin açılışını gerçekleştirdiler. Eroğlu ve protokol üyeleri, açılışın arından Yığılca manzarasında hatıra fotoğrafı çektirdiler. Eroğlu, manzaraya bakarak herkes bir kere Yığılca'ya gelmeli dedi ve açılışı yapılan tesiste incelemelerde bulundu.

Açılış töreninin ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, 2 yıldır yaşanan kuraklık nedeni ile İstanbul'un su ihtiyacının Malan Çayı'ndan karşılandığını belirterek "Melen'de yaşanan su azalması yağışların başlaması ile tamamlanacak. Fakat tahmin edilen zamanlarda yağış olmasa Hasanlar Barajı'nı kullanacağız" dedi.

Eroğlu, Melen Çayı'nın kirli olduğu yönündeki sorulara ise, "Birileri geliyor bazı yarlardan fotoğraflar çekiyor. Buz bu suyu direk İstanbul'a göndermiyoruz. Çeşitli kollektörler sayesinde arıtıyoruz. Ben Türkiye'de 25 milyon nüfusa su götürdüm. Ben bu işi bilen birisiyim. Geçmiş 200 yıla bakıldığında bu yaptığımız destansı bir olaydır. Biz gece gündüz çalışıyoruz. Buradayken Mardin Kızıltepe'ye nasıl su götürürüm diyerek hesap yapıyorum. Biz İstanbul başta olmak üzere Türkiye'deki 81 ilin 2023 ila 2040 yılları arasındaki su ihtiyacının ne olacağını hesaplıyoruz ve buna göre planlarımızı yapıyoruz" şeklinde cevap verdi.

Bakan Eroğlu daha sonra Düzce'den ayrıldı.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2008 Cumartesi 16:17:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?