17
Haziran
2024
Pazertesi
EKONOMİ

İstiklal Caddesi Düzce mermeriyle döşenecek

İstiklal Caddesi, Düzce’den getirilecek olan bazalt mermer taşlarıyla döşenecek. Yaklaşık 2 trilyon liralık mermer alımı, deprem felaketleriyle sarsılan Düzce’ye büyük katkı sağlayacak. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, kentte bir süredir devam eden bazalt mermer taşı arama çalışmalarının geçen günlerde sonuç verdiğini ve Çınardüzü Köyü’nde bazalt ocağı bulduklarını söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğü ile gerekli müdürlüklerden izin alındıktan sonra buldukları bazalt ocağını kiraladıklarını belirten Keleş, yaklaşık 500 milyar liralık harcamayla bazalt taşı üretimine başladıklarını bildirdi.

Ocakta çıkartılan taşın uygun ölçülere getirilip bloklar halinde belediyenin asfalt şantiyesine taşındığını belirten Başkan Keleş, ilk siparişi İstanbul Beyoğlu Belediyesi’nden aldıklarını söyledi. Şu anda taş üretimi için 4 makinenin çalıştığını kaydeden Keleş, şöyle konuştu:

’’Yakında 4 makine daha gelecek. Bazalt mermerinin metrekaresini 50 milyondan satışa sunacağız. Türkiye’de ender rastlanan bu taş koyu renkli. Taşın kayganlık özelliği bulunmuyor. İlk siparişi İstanbul Beyoğlu Belediyesi’nden aldık ve 40 bin metrekare bazalt taşını İstiklal Caddesi’ne döşenmek üzere gönderdik. Buradan 1,5-2 trilyon lira gelir sağlamayı düşünüyoruz.’’

Başkan Keleş, "Düzce’nin siyah incisi" olarak nitelendirdiği bazalt mermer taşının ilk olarak Düzce Belediyesi binasının önüne döşendiğini, bu taş sayesinde belediyenin gelirinde önemli oranda artış olmasını beklediklerini kaydetti.
sabahnet.com
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2004 Salı 14:36:17
Güncelleme :12 Ocak 2005 Çarşamba 15:38:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?