3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Giresun: Erdoğan: Zorunlu olmadıkça hiç bir şeye zam yok

Yeni Hükümet Konağı ve Adliye binasının açılışını yapmak üzere bugün helikopterle Giresun’a gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, zorunlu olmadıkça hiçbir ürüne zam yapmayacaklarını söyledi.

Yeni Hükümet Konağı ve Adliye binasının açılışını yapmak üzere bugün helikopterle Giresun’a gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı, helikopterin indiği Giresun Atatürk Stadyumu’nda, Vali Vekili Ömer Karaman karşıladı. Başbakan Erdoğan ve beraberindeki Adalet Bakanı Cemil Çiçek ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ, buradan yeni yapılan Hükümet Konağı’na geçti.

Binanın açılış töreninde, bu yıl 27.’si düzenlenen Uluslararası Karadeniz Giresun Aksu Festivali için Giresun’a gelen Rusya’nın Taganrog ve Ukrayna’nın Utiana Halk Dansları Toplulukları, bir gösteri sundu. Gösteriyi dikkatle izleyen Başbakan Erdoğan, daha sonra yaptığı konuşmada, Türkiye’de, gerek başlanılmış olan gerekse proje halindeki yatırımların, yıllardır atıl durumda bulunduğunu söyledi. Yarım kalan bu projelerin, ülke ekonomisinde ciddi kayıplara neden olduğunu vurgulayan Erdoğan, "İşte Giresun yeni Hükümet Konağı buna bir örnek. 1991 yılında başlayan bu inşaat, 3 yıl içerisinde tamamlanabilseydi, 250 milyar liraya mal olacaktı. Ancak yıllar süren bekleyiş nedeniyle, 12 trilyon liraya mal oldu. AK Parti hükümeti olarak, 2003 yılında 56 tane baraj, gölet ve sulama kanalı projesini bitirdik. Bunların içerisinde 1980’li yıllarda başlayan inşaatlar vardı. Karadeniz Duble Otoyolu da dahil olmak üzere, bitirilmesi gereken projeleri bitireceğiz" şeklinde konuştu.

3 Kasım genel seçimleri öncesinde, "Bizden 1 yıl hizmet beklemeyin, ancak 3 yıl sonra bazı şeylerin değiştiğini göreceksiniz" dediğini hatırlatan Başbakan, "Henüz iktidar oluşumuzun üzerinden 18 ay geçti. Bu süre zarfında Türkiye’yi dünyaya açtık. Türkiye ekonomisi, artık dünyada olan büyük hadiselerden etkilenmiyor. ABD’deki gelişmeler ve petrol fiyatlarının artması, bunlara birer örnek" diye konuştu. Başbakan Erdoğan, akaryakıt fiyatlarına yapılan yüzde 5’lik zammın zorunlu olduğunu ifade ederek, "Biz zorda kalmadıkça, sizinle zoru paylaşmak zorunda kalmadıkça, bu ülkede zam yapmayacağız" dedi. Yargı alanında bazı iyileştirmelerde bulunmak için çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Başbakan Erdoğan, "Devlet memurları arasında bulunan ücret eşitsizliğini de ortadan kaldıracağız. Az ücret alan kamu görevlisinden, iyi hizmet beklenemez. Bunun sonucunda da rüşvet ve yolsuzluklar ortaya çıkıyor" ifadesinde bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, açılış sonrası Giresun’dan helikopterle Görele Devlet Hastanesi’nin de açılışını gerçekleştirmek üzere Görele’ye gitti.

GİRESUN-(İHA)
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2004 Cumartesi 19:45:16
Güncelleme :22 Mayıs 2004 Cumartesi 19:52:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?