3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Giresun: Eski Başkan Karaibrahim: Borçlu değil, alacaklı belediye devrettim

Giresun eski Belediye Başkanı Hasan Karaibrahim, 28 Mart yerel seçimlerinden sonra göreve gelen Hurşit Yüksel’e borçlu değil, alacaklı bir belediye bıraktığını söyledi.

Karaibrahim, Ticaret Borsası Sosyal Tesisleri’nde bugün bir basın toplantısı düzenleyerek yerel basında yer alan borç iddialarına cevap verdi. Karaibrahim, 3 Kasım 2002 genel seçimlerinde milletvekili adayı olmak için görevinden istifa eden Mehmet Işık’ın yerine belediye meclisi tarafından başkanlığa getirildiğini hatırlattı. Görevde kaldığı 19 aylık süre içerisinde "Güçlü Halk, Güçlü Belediye" prensibiyle çalıştığını ifade eden Karaibrahim, "Eksikliklerimize rağmen Giresun’un modern bir şehir olma yolunda önüne açtık" dedi.

28 Mart yerel seçimlerinden sonra başkanlığa seçilen Hurşit Yüksel’e borçlu değil, aksine alacaklı bir belediye bıraktığını kaydeden Karaibrahim, "Giresun Belediyesi’ni devrederken 1 trilyon 696 milyar lira alacağımız, 784 milyar lira borcumuz vardı. Bu borcun 680 milyar lirası da İller Bankası’na. 4 yılda ödenecek olan bu borç, aylık olarak 20 milyar lira gibi komik dilimler halinde ödenecek. Giresun Belediyesi’nin SSK, TEDAŞ, Emekli Sandığı, vergi gibi kurumlara bir kuruş borcu bulunmamaktadır. İşte hesap ortada. Belediye başkanlığına seçilen Hurşit Yüksel’e, borçlu değil, aksine alacaklı bir belediyeyi bıraktım" diye konuştu.

GİRESUN-(İHA)
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2004 Pazartesi 14:01:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?