2
Mayıs
2024
Perşembe
GİRESUN

Giresun: GTB Başkanı Kahyaoğlu: Fındık fiyatları ihracatı etkiliyor

Giresun Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Kahyaoğlu, son günlerde fındık fiyatlarının hızla artmasının ihracata olumsuz etkisinin olduğunu bildirdi.

Kahyaoğlu, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Giresun serbest piyasada fındık fiyatlarının bugün 4 milyon 500 bin lira seviyesine çıktığını belirtti. Fındık fiyatların yükselişinin en çok alivre ihracatçıyı etkilediğini vurgulayan Kahyaoğlu, "Alivreciler, 2003 ürünü fındığı 2 milyon liranın altında, daha sezon başlamadan satmışlardı. 2003 ürünü fındık taban fiyatının 2 milyon 500 bin (brüt) olarak açıklanması üzerine alivreciler, büyük bir darbe yemişti. Son günlerde artan fiyatlar, alivreciye ikinci bir darbe oldu. Fiyatların her artışı, alivre satış yapanların batışını hızlandırıyor" dedi.

Son günlerde fındık fiyatlarının hızla artmasının ihracata olumsuz etkilerinin olduğunu kaydeden Kahyaoğlu, "Serbest piyasada yükselen fındık fiyatları, haliyle ihracat rakamlarına da yansıyarak, fiyatların artmasına neden oluyor. Türk fındığının fiyatının yüksek oluşu nedeniyle dış alıcıların talepleri azalarak, döviz kaybedilmesine neden oluyor" diye konuştu.
GTB olarak serbest piyasada fındık fiyatlarının, 3 milyon 500 bin ila 4 milyon lira arasında olması gerektiğini tespit ettiklerini kaydeden Kahyaoğlu, bu seviyede tutulacak olan fiyatların, ülke ekonomisinin yararına olacağını sözlerine ekledi.

GİRESUN-(İHA)
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2004 Çarşamba 14:59:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ÖZER ÇELİK IP: 85.104.33.xxx Tarih : 19.03.2008 04:30:36

TÜRK İNSANI OLARAK SÖYLEYECEĞİM TEK ŞEY VAR TÜRKİYEDE DÜNYANIN FINDIK İHTİYACININ YÜZDE 80 NİNİ KARŞILAYAN TÜRKİYE TÜR İNSANI PAHALLI YERKEN AVRUPADA AMERİKADA VE DİYER KITALARDA NEDEN TÜRK İNSANINDAN UCUZ YİYOR BUNUN CEVABINI VERCEK BİR İNSAN ARIYORUM KİMSE ERBAKAN GİBİ YAPMADIÇÜNKÜ ÇOK İYİ HATIRLIYORUM AVRUPA FINDIĞIN KİLOSUNU UCUZA KAPATMAYA UĞRAŞIRKEN NEJMETTİN ERBAKAN BENİM FINDIĞIMIN FİYATI O GÜNÜN ŞARTLARINDA 2 DOLAR 70 SENT DEDİ İŞİNE GELİYOSA ALIN DEDİ GELMİYOSA VERMİYORUM DEDİ,HERKES NEJMETTİN ERBAKAN KIZDI AVRUPA BİLE ERBAKANA KARŞI ÇIKTI.NEDEN ÇÜNKÜ FINDIĞIN GERÇEK FİYATINI SÖYLEDİ. HATTA ALMAZSANIS FINDIĞI DENİZE DÖKÜCEM DEDİ AVRUPA ŞAŞIRDI KALDI NEDEN BİLİYOMUSUNUZ ÇÜNKÜ FINDIĞI UCUZA ALAMADILARDA ONDAN. VE ERBAKAN O ŞARTLARDA ÇİFÇİDEN ALDIĞI FINDIĞI 3 KATI KARINA SATTI VE ÇİFÇİYE AYRİETTEN FARK ÖDEDİ HERKES UYANSIN ARKADAŞLALAR FINDIK FİYATI TÜRKİYENİN ELİNDE DEVLET FINDIĞI İSTEDİĞİ FİYATA SATA BİLİR YANİ BUGÜNÜN ŞARTLARINDA FINDIK FİYATI 12 YTL OLMASI LAZIM,DÜŞÜNÜN BİR ÇUVAL GÜBRE GEÇEN YIL NEKADARDI ŞİMDİ NEKADAR İSTESE DEVLAT YAPABİLİR FINDIĞIN PAHALLI OLMASI DEVLEDE ÇOK ŞEYLER KAZANDIRIR HEMDE ÇOK.