23
Mayıs
2024
Perşembe
GÖRELE - GİRESUN

Başkan yaptığı icraatları anlattı

Giresun’un Görele İlçe Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu, düzenlediği basın toplantısıyla Belediye Başkanlığı görevinde geride kalan 11 aylık dönemi değerlendirdi.

Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde göreve gelmelerinin ardından Görele’nin daha yaşabilir ve çağdaş bir ilçe olabilmesi için kısa, orta ve uzun vadeli projeleri uygulamaya koyduklarını belirten Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu, 11 aylık Belediye Başkanlığı döneminde önemli bir çok hizmete imza attıklarını vurguladı.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Melikoğlu, "Görele için hayati önem taşıyan Karadeniz Sahil Yolu Projesi’nin Görele İlçe geçişinin isteğimiz doğrultusunda yapılması sağlanarak, yaklaşık 150 bin metrekare arazi belediyemize kazandırıldı.

Bunun yanı sıra kanalizasyon ana çıkış yerlerinin yeni güzergahta belirlenen yerlerin inşası ile yolla birlikte balıkçı barınağı ana mendireğinin 250 metre daha büyütülmesi ve eski iskelenin yanına yeni bir tali mendirek yapılması sağlandı.

Mahalleler arasında yapımı bekleyen yeni yolların açılması, bunların altyapısının ikmali ve yer yer de asfaltlanması, betonlanması ve parke taşları olarak yeniden döşenmesi gerçekleştirildi.

Acil bekleyen imar tadilatlarının yapılarak Meclis’ten geçmesi ve mücavir alanlarının belirlenmesi sorunları çözüme kavuşturuldu. İçme suyu, depo ve mevcut şebekenin onarım çalışmalarına başlanması, yeni su deposu yerinin İller Bankası yetkililerince belirlenerek inşaat hazırlıklarına başlama aşamasına getirildi.

TEDAŞ ile Görele elektrik kablo hatlarının yeraltına alınması işinin önemli parçası olan trafo yerlerinin belirlenerek, istimlak ve plan tadilatı çalışmaları tamamlanarak meclis kararı alındı.

Belediyenin birikmiş borçları personel ile piyasaya olan kısmının tamamı ödenirken, SSK ve TEDAŞ’a olan kısımların önemli miktarın ise tevdi edildi. Yine belediyemizin araç parkına 6 adet iş makinesi ve araç alımı yapıldı" dedi.

İlçede önemli kültürel faaliyetlerin de gerçekleştirildiğini kaydeden Melikoğlu, geleneksel olarak yapılması planlanan kemençe ve horon festivalinin ilkinin geçtiğimiz yıl icra edildiğini dile getirdi. Belediye olarak sosyal içerikli faaliyetlere de büyük önem verdiklerini kaydeden Melikoğlu, şöyle konuştu:

"Ramazan Ayı'nda her akşam 500 kişiye iftar yemeği verdik. Okulların eğitim-öğretime başlamasıyla birlikte öğrencilere kırtasiye yardımında bulunduk. Park ve bahçelerimiz daha güzel ve rantabıl hale getirildi. Ayrıca ilçenin değişik bölgelerinde yeni park ve çocuk bahçelerinin yapımına başladık."

Melikoğlu, hizmetlerinin önümüzdeki aylarda da artarak süreceğini sözlerine ekledi. 
 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Mart 2005 Salı 16:01:11
Güncelleme :1 Mart 2005 Salı 16:09:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?