19
Mayıs
2024
Pazar
GÖRELE - GİRESUN

Köylüler sandık başına gitti

KÖYLÜLER MAHALLE STATÜSÜNE GEÇMEK İÇİN REFERANDUMA GİTTİ

Giresun’un Görele ilçesine bağlı Kırıklı Beldesi Ortaköy köyünün mahalle statüsüne geçmesi için yapılan referandumda ’hayır’ çıktı.

Görele ilçesine bağlı 186 nüfuslu Ortaköy köyünün mahalle statüsüne geçmesi için köylüler Ortaköy İlköğretim Okulu’nda sandık başına gitti. Ortaköy İlköğretim Okulu’nda tek sandıkta gerçekleştirilen referandum oylamasında jandarma tarafından güvenlik önlemi alındı. 124 seçmenin bulunduğu köyde, köylülerin talebi üzerine referandum yaptıklarını ifade eden köy muhtarı Harun Ahmetoğlu, sandıktan çıkacak karara herkesin uyacağını söyledi.

Kaymakamlık ve belediyeye mahalle olmaları için dilekçe verdiklerini kaydeden Harun Ahmetoğlu, “Köylülerimizin bir kısmı mahalle statüsüne geçmek istiyordu. Biz de konuyu kaymakamlık makamına bildirdik. Köylüler arasında muhalefet olunca referanduma gitme kararı aldık. İlçe Seçim Kurulu tarafından görevlendirilen memurlar nezaretinde seçim yapıldı” dedi.

Mahalle statüsüne geçmeleri halinde hizmet alma konusunda sıkıntı yaşayacaklarını belirten bazı köylüler, “Belediyemiz bize hizmet yapmakta güçlük yaşayacaktır. Çünkü belediye kısıtlı imkanlardan dolayı doğru dürüst hizmet yapamıyor. Biz mahalle olursak değişecek bir şey olacağını sanmıyoruz” diye konuştular.

Köyün yol, su ve kanalizasyon eksiğinin olduğunu vurgulayan Kırıklı Belde Belediye Başkanı Şükrü Türkoğlu ise köylülerin “evet” demesi halinde hem köy için hem de belde için faydalı olacağını ifade etti. Başkan Türkoğlu, “Belde merkezi ile Ortaköy’ün arası iki kilometredir. Mahalle olmaları için köylülerin müracaatları oldu. Mahalle olmaları için oylama yapılıyor. Eğer oylama sonucu olumlu çıkarsa, biz de belediye meclisinde onaylayacağız. Köyümüz mahalle olarak bize bağlanırsa, belde biraz daha büyüyecek. Belde büyüyünce hem Ortaköy köyüne birçok faydası olacak hem de belde için iyi olacak. Şu anda yol, su ve kanalizasyon sıkıntısı var. Özellikle su ve kanalizasyon ihtiyaçlarını gidereceğiz. Önemli olan halkın oylamada evet demesidir” diye konuştu.

Öte yandan yapılan referandumda ise 124 seçmenden 70 seçmen oy kullandı. 70 oyun geçerli sayıldığı seçimde, 18 ’Evet’ oyuna karşı, 52 ’Hayır’ oyu kullanıldı.

KÖYLÜLER MAHALLE STATÜSÜNE GEÇMEK İÇİN REFERANDUMA GİTTİ
KÖYLÜLER MAHALLE STATÜSÜNE GEÇMEK İÇİN REFERANDUMA GİTTİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2009 Pazartesi 12:58:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?