27
Mayıs
2024
Pazertesi
GÖRELE - GİRESUN

Yaylacılar kar esaretinden kurtuluyor

Giresun ve Trabzonlu yaylacılar tarafından ortak kullanılan Sis Dağı Yaylası’nın kapalı olan yolunun açılması ile birlikte yaylacılar dönüşe geçti.

Sisdağı Yaylası’nda hayvanlarıyla birlikte kar yağışına hazırlıksız yakalanan yaylacılar yollarının açılması ile kar esaretinden kurtuldu. Sis Dağı’nın Giresun’un Görele ve Eynesil ilçesine bağlı bir çok obasında bulunan yaylacıların yolunu açmak için çaba sarfeden İl Özel İdare ekipleri yapılan çalışmalar sonucunda yolları ulaşıma açtı.

Konuyla ilgili bilgi veren Görele Kaymakamı Aykut Pekmez, İl Özel İdaresi’ne ait karla mücadele ekipleri önceki gün sabah sabah saatlerinde yol açma çalışmalarına 3 greyder ve 1 kepçe yardımı ile başladığını kaydederek ”Kar beklenmedik bir şekilde geldi. Bu nedenle henüz yayladan göç etmeyen bir çok yaylacılarımız hayvanları ile birlikte yaylalarda kaldı. Yayladaki yaylacıların aşırı kar yağışı sonucu yollarının kapandığı bilgisi bize gelmesinin ardından iş makinelerimizi Sis dağındaki Görele obalarına yönlendirdik. İki gündür 3 greyder,1 kepçe ile devam eden çalışma sonucu yayladaki obaların yolları tamamen açılmıştır. Yaylacılarımızda geri dönüşe başlamışlardır” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2009 Çarşamba 11:43:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?