19
Mayıs
2024
Pazar
YAĞLIDERE - GİRESUN

Yağlıdereli kiviciler yarıştı

Yağlıdere ilçesine bağlı Akköy köyünde düzenlenen Törene Giresun valisi Mustafa Taşkesen, Yağlıdere Kaymakamı Ömer Dereci, Yağlıdere Jandarma Bölük Komutanı Başçavuş Şaban Ali Azat, Giresun Agır Ceza Reisi Halil Adıgüzel, Tarım İl Müdürü Muhammet Hakyemez, Tarım İl Müdür Yardımcısı Adnan Temur Giresun Ziraat Odası Başkanı Özer Akbaşlı, Yağlıdere Ziraat Odası Başkanı Sezai Çağlar, Keşap Tarım İlçe Müdürü Hüseyin İpekçi, Bitki koruma Şube Müdürü Arif Kâhya, Yağlıdere İlçe Tarım Müdürü Ömer Şentürk, Yağlıdere Milli Eğitim Müdürü Adnan Günaydın, Milli Eğitim Şube Müdürü Erdal Pul, Ziraat Bankası Müdürü İsmail Tomak, Yağlıdere kivi üreticiler Birliği Başkanı Cafer Özdemir, İl Genel Meclis Üyesi Hüsnü Turan ve köylüler katıldı.


Törende konuşan Giresun valisi Mustafa Taşkesen :Kivinin 50 yıllık mazisi olduğunu anavatanı Çin olduğunu belirtti. Kivinin vitamin açısından çok önemli bir meyvedir. Yeter ki siz çalışın biz gerekli desteği vereceğiz. Kivinin fındığa destek ürünler içerisinde önemli bir yere sahip olduğunu kivinin Karadeniz Bölgesi için uygun yetişme şartlarına sahip ve verim açısından da tatmin edici bir ürün olduğuna dikkat çekerek, imkanlar nispetinde kivi üretiminin yörede yaygınlaştırılması için bugüne kadar yapılan çalışmalara bundan sonra da devam edileceğini ifade etti.Daha sonra Yağlıdere ilçesinin kivi yetiştiricilerinin katıldığı kivi yarışması yapıldı. Yarışmaya 20 üretici katıldı 1. olan Kürşat Kılınç'ın ödülünü Giresun valisi Mustafa Taşkesen tarafından 3 adet küçük altın ve kaymakamlık tarafından teşekkür belgesi verildi. 2.Bahri Kılınç a 2 adet küçük altın ve teşekkür belgesi, 3.ise Sıdıka Yılmaz'a 1 adet küçük altın ve teşekkür belgesi protokol üyelerince verildi. Tüm katılan yarışmacılara mansiyon ödülü olarak budama makarası, ve budama testeresi verildi .Daha sonra Kürşat Kılınça ait kivi bahçesi gezildi.

Akköy köyü hanımlarının hazırlamış oldukları kivi pekmezi, kivi reçeli, kivi yaş pastası, kivi suyu tanıtılarak tören sona erdi .

Yeşil Giresun
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 23:09:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?