4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜMÜŞHANE

Yaban hayata yem desteği

Gümüşhane’de son günlerde etkili olan kar yağışı nedeniyle “Av Koruma” ekibi tarafından yaban hayatına yem bırakıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, 12. Bölge Müdürü Gümüşhane Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Kelkit, Torul ve Köse ilçelerinde kırsal kesime kuşların yemesi için yem bırakıldı. Birimde oluşturulan 20 kişilik ekip tarafından gerçekleştirilen yemleme işleminde, gruplara ayrılan ekipler çeşitli bölgelerde kar yağışının olduğu yüksek kesimlerde ağaç diplerine ve açık kayalıklara buğday bırakıyor.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisi Yakup Atıcı, yemleme çalışmasındaki amaçlarının yaban hayvanlarının aç kalmaması ve hayvanların kış mevsimini daha kolay atlatmalarının sağlanması olduğunu söyledi.

Bugüne kadar aldıkları yemlerden yıl içerisinde 1,5-2 tonunu doğaya bıraktıklarını kaydeden Atıcı, bundan sonra da yapmaya devam edecekleri faaliyetlerde, Avcılık ve Atıcılık Derneği ile belgeleri avcıların da kendilerine destek sağladıklarını ifade etti. Atıcı, sadece kuşları değil, köylülerden aldıkları otlar ile mezbahalardan aldıkları sağlıklı sakatat ve etleri de yaban hayvanları için doğaya bıraktıklarını sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2012 Çarşamba 17:27:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?