21
Mayıs
2024
Salı
KARABÜK

Tankut istifasını geri aldı

Kardemir Karabükspor'da Altay maçı sonrası istifa eden Kulüp Başkanı Hikmet Feridun Tankut, yoğun ikna çabaları sonrası istifa kararını geri aldı.


Altay maçı sonrası görevinden istifa eden Kardemir Karabükspor Başkanı Hikmet Feridun Tankut, Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Salim Uslu tarafından ikna edildi. Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Salim Uslu, AK Parti Karabük Milletvekilleri Mustafa Ünal, Mehmet Ceylan ve Cumhur Ünal, Karabük Valisi Nurullah Çakır ile Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer, Kardemir Karabükspor Kulübü Başkanı Hikmet Feridun Tankut ile Ankara'da bir araya geldi. Kulüp Başkanı Hikmet Feridun Tankut, görüşmede yaptığı
açıklamada, "Ben 30 yıldır Karabük'e, Kardemir'e ve Karabükspor'a hizmet verdim. Beni kapıdan kovsalar bacadan girerim. Çünkü ben 30 yılımı Karabük'e verdim. Bize küfür edenler asla ve asla Karabük'ü temsil edemez. Ben bu kulübü onlara bırakmam. Benim üzüldüğüm kendi sahamızda futbolcularımıza küfür edilmesi. Belki düzelir diye çok sabrettim, ama düzelmedi. Onların yaptığı bu hakaretler bizi olduğu kadar futbolcuyu etkiliyor ve bu da takımın futboluna olumsuz yansıyor. Kardemir Karabükspor, rahmetli Metin Türker'in bize 3 vasiyetinden biridir. Bu vasiyeti bırakmayacağız. Geri dönmem noktasında herkesin talepleri oldu. Valisinden milletvekiline, belediye başkanlarına ve sivil toplum kuruluşlarına kadar herkes destek vererek dönmemi istediler. Benim isteğim aynı olumsuzlukların olmaması" dedi.


Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Salim Uslu ise, "Bu güzel tabloyu tarif etmek yerine biz yaşadık. Karabük halkının umudunu güçlendirmek zorundayız. Feridun Bey, bugün bizim ricamızı kırmadı. Böyle bir aşamada Karabük yöneticilerimizin duyarlılıklarını geri çevirme imkanımız yoktu. Feridun başkan da bu duyarlılığı gösterdi. Karabük ve Kardemir Karabükspor adına hayırlı olsun" diye konuştu.
Altay maçı sonrası taraftarların küfürlü tezahüratlarına maruz kalan Kardemir Karabükspor Başkanı Hikmet Feridun Tankut, olağaüstü genel kurula gitme kararı alarak, görevinden istifa etmişti.

iha
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2008 Salı 18:39:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
raşit kuş IP: 88.228.8.xxx Tarih : 12.11.2008 21:07:37

başkanım size küfür edenler karabükspora küfür etmiş sayılır.geri döndüğünüz için çok sevindim.gün karabüksporun başarısı için çalışma günüdür. tşk başkan.