18
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİPAZAR - KARABÜK
Belediye Sayfaları

Anadolu Lisesi'nde devir-teslim

ESKİPAZAR ANADOLU LİSESİ ANAHTAR TESLİMİ YAPILDI

Eskipazarlı hayırsever işadamı Seyhan Cengiz Turhan tarafından yaptırılan Eskipazar Seyhan Ceyhan Turhan Anadolu Lisesi anahtar teslim töreni yapıldı.

Eğitime yüzde 100 destek kampanyası çerçevesinde Eskipazarlı hayırsever işadamı Seyhan Cengiz Turhan tarafından yaptırılan ve geçtiğimiz yıl temeli atılan 16 derslikli Eskipazar Seyhan Ceyhan Turhan Anadolu Lisesi, anahtar teslim töreni yapıldı. Anahtar teslim törenine Vali Nurullah Çakır başta olmak üzere Garnizon Komutanı J. Albay Ufuk Nayır, İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, Eskipazar Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, Eskipazar Belediye Başkanı Dursun Baş, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Beşler, İşadamı Seyhan Cengiz Turhan ve eşi, bazı daire müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Okul girişinde öğrencilerin sevgi gösterisi ile karşılanan hayırsever işadamı Seyhan Cengiz Turhan'a öğrenciler çiçek takdim etti.

Daha sonra hayırsever işadamı Seyhan Cengiz Turhan kendi adını taşıyan okulun anahtarını Vali Nurullah Çakır'a teslim etti. Vali Nurullah Çakır ve beraberindekiler daha sonra okulu gezdiler.

Anahtar teslim töreninde bir konuşma yapan bir kız öğrenci, arkadaşları, okul yöneticileri ve Eskipazar halkı adına işadamı Seyhan Cengiz Turhan'a teşekkür etti.

Törende duygu ve düşüncelerini dile getiren işadamı Seyhan Cengiz Turhal, kendisinin de ilköğretimi Eskipazar'da okuduğunu belirterek "Eskipazar'la beş yaşında tanıştım.Eskipazarlılar gerçekten candan, dürüst, vefalı, kadirşinas insanlar. Ben de hiçbir zaman Eskipazar'dan kopamadım. Kendimi hep Eskipazarlı olarak gördüm. Eskipazar'a mutlaka bir şey yapmam gerekiyordu. Eskipazarlılarla birlikte, Karabük Valiliği ve Kaymakamlığımızın da destekleri ile bu güzel eseri Eskipazar'a kazandırdık. Eskipazar'a bu okul çok yakıştı. İnşallah örnek oluruz ve buradan mezun olan çocuklarımız ileride kendi illerine, ilçelerine, köylerine hizmette bulunurlar. Buradaki öğretmenlerimiz çok güzel talebeler yetiştirdi. Hayatta olanları şükranla, aramızda olmayanları ise rahmetle anıyorum. Eskipazarlı olmaktan gurur duyuyorum, Eskipazar'a canım feda olsun. Vatanımıza, milletimize her şey feda olsun. Varlığım Türk varlığına armağan olsun" dedi.

Vali Nurullah Çakır ise yaptığı konuşmada hayırsever işadamı Seyhan Cengiz Turhan ve Eşlerine teşekkür ederek "Bugün burada hayırsever işadamımız Seyhan Cengiz Turhan tarafından eğitime yüzde 100 destek kampanyası çerçevesinde yaptırılan Anadolu Lisemizin devir teslimini yapıyoruz. Ben hayırsever işadamımız Seyhan beye teşekkür ediyorum ve okulumuzun yavrularımıza hayırlı olmasını diliyorum. Seyhan Bey bugün burada Eskipazar'a bir başka kapıyı daha açtı. Onun adına yapılan bu okula öğrencilerimizin taşınması ile boşalan YİBO binaları üniversiteye devir ediliyor. Yani bu binayı yapmakla Eskipazar'a bir fakülte yeri de kazandırmış oldu kendileri. Yani Eskipazar'a nerede ise bir kampus kurma yolunu açtı. Ben bu anlamda tüm Eskipazarlılar adına bir kez daha size teşekkür etmek istiyorum. Seyhan Bey sadece Eskipazar'da değil, Yozgat'ta, Antalya'da bir çok yerde eğitime destek vermiş bir insandır. Bundan sonra öğretmenlerimize düşen görev yavrularımıza Atatürk'ün gösterdiği uygar medeniyetler düzeyinde çağdaş bir eğitim vermek ve onları geleceğe en iyi şekilde hazırlamaktır. Burada yetişen öğrencilerimizin başta Eskipazar olmak üzere Karabük'e, Türkiye'ye, tüm insanlığa yararlı birer birey olmalarını sağlamaktır. Bu anlamda öğretmenlerimize güveniyoruz. Okulumuzun tekrar hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Vali Nurullah Çakır konuşmasının ardından, hayırsever işadamı Seyhan Cengiz Turhan'ın öğrencilik yıllarına ait okul kayıt örneğini kendilerine takdim etti.

ESKİPAZAR ANADOLU LİSESİ ANAHTAR TESLİMİ YAPILDI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2010 Salı 22:22:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?