19
Mayıs
2024
Pazar
ESKİPAZAR - KARABÜK
Belediye Sayfaları

Evleri yananlara Vali'den destek

Karabük Valisi Nurullah Çakır, geçtiğimiz hafta içersinde Eskipazar ilçesine bağlı Hamamlı köyünde meydana gelen yangın sonrası evleri yanan köylüleri ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Evleri yanan yaşlı bir kadın tutunacak bir dalları olmadığını ve devletten başlarını sokacak bir ev yapmalarını istedi. O gece köyün imamının cami minaresinde anons yapmasıyla köylerin kendilerini kurtardığını Vali'ye anlatan yaşlı kadın, "60 senelik birikimim emeğim gitti. Hiçbir şeyimiz kalmadı. Yatacak bir yuvamız kalmadı. Sizden isteğimiz başımızı sokacak bir yer yapın bize. Bizim yapacak gücümüz yok" diye derdini anlattı.

Köylülerin geçiminin nasıl olduğunu bildiğini ve kendisinin de bir köylü çocuğu olduğunu ifade eden Vali Nurullah Çakır, evleri yanan aileleri teselli ederek, "Gerekli araştırmaların tamamlanmasının ardından devlet yardım eli uzanacaktır. Devlet aç ve açık bırakmaz. Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için jandarma kuvvetleri çalışmalarını sürdürüyor. Sizler üzülmeyin ve birbirinizi üzmeyin. Çalışmalar bittiği zaman sizlere gerekli yardım yapılacaktır" diye kaydetti.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2009 Cumartesi 14:34:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?