7
Mayıs
2024
Salı
KASTAMONU

157 eğitimciye 33 gün kurs

Milli Eğitim Bakanlığı'nca düzenlenen Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmenli Kursu Kastamonu Şerife Bacı Öğretmenevi'nde başladı. 

Yurdun değişik kentlerinde ikamet eden emekli ve halen görevde bulunan öğretmenlerin katıldığı kursa 157 eğitimci katıldı. Beş hafta süreyle devam edecek olan kursun açılışında bir konuşma yapan Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, son yıllarda Milli Eğitim Bakanlığı'nın zihinsel engelli çocukların eğitilmesi ve topluma kazandırılması için önemli kaynaklar aktardığını söyledi. Bu alandaki özel eğitim kurumlarına dahi engelli çocukların eğitilmesi yolunda devletin imkanlar tanıdığına işaret eden Sezer, "Bakanlığımız özel öğretim kurumlarında görev alacak öğretmenlerin yetiştirilmesi için kurslar açıyor. Biz bu kurslardan ikincisini gerçekleştiriyoruz. Türkiye'nin cenneti diyebileceğiniz bir kentte sizleri ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz" dedi. 

Kastamonu'nun tarihi, kültürel ve doğal yapısıyla ilgilide kursiyer öğretmenlere geniş bilgiler veren Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir dönem Kastamonu eyalet merkezi ve Üsküdar'a kadar bu her biri ayrı bir il olan genişçe bir coğrafya bu kente bağlı. Kastamonu istila görmemesine rağmen en çok şehit veren ilk üç arasıdadır. Bu yöre insanının Kurtuluş Savaşı'ndaki vermiş olduğu mücadele ve yazdığı destanlar, bugünlere gelmememize vesile olmuştur. Ben Kastamonulu değilim ama çok iyi bir Kastamonu sevdalısıyım. Burada kaldığınız süre içersinde bu tarihi kendi gezme imkanınız da olacak. Bu fırsatı iyi değerlendirin". 

Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmenliği Kursu'na katılan eğitimciler, 33 günlük kurs sonunda sınavdan geçirilecek ve başarılı olanlar sertifikalarını alacak.
iha
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2007 Salı 18:18:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?